Close
Ez a domboldalba süllyesztett ház maga a geometriai csoda

Ez a domboldalba süllyesztett ház maga a geometriai csoda

A Bruntwood-domboldalba süllyesztették el ezt a Barrington-házat, amely kisebb túlzással maga a geometriai csoda.

Az épületben, továbbá a birtokon is megannyi sokszögbe ütközhetünk, ezek a formák ráadásul függőleges irányban is játszanak a szemmel, nem is kicsit.

A háromemeletes otthon aszimmetrikus alakja követi a telek kontúrját, ezzel pedig megnyitja a hátsó udvart.

A füves tetővel borított ház elölről szinte észrevehetetlen, beleolvad a tájba, mintha csak egy rejtőzködő biocsészealj lenne,

de amint belépünk az univerzumába, egyre inkább szembesülünk a futurisztikus megoldásokkal és formavilággal.

A belső kialakításban a beton–fém–üveg hármaserő dominál, és itt is egy szokatlan Z-alakba rendeződnek a szobák.

A legfelső szinten találhatók a hálószobák, valamint a nappali, továbbá minden emeleten lehetőségünkben áll nekileselkedni a tájnak. Egy pazar medencés terasz is hozzátartozik a sztorihoz, ahonnan remek kilátás nyílik Los Angeles belvárosára. Szívesen eltöltenénk itt egy hétvégét, és nem kizárt, hogy így is maradna bőven felfedezetlen szeglete ennek a kaliforniai minibirodalomnak.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Uncrate)

kilátás | kalifornia | Barrington-ház | geometria | minimalizmus

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram