Close
Mostantól jóval körülményesebb lesz meglátogatni a világ egyik legismertebb múzeumát

Mostantól jóval körülményesebb lesz meglátogatni a világ egyik legismertebb múzeumát

Egy kicsit komolyabb szervezést igényel majd. 

A Louvre vezetése bejelentette, hogy a túlzsúfoltság csökkentése érdekében harmincezerre korlátozza a napi látogatók számát. Laurence des Cars, a Louvre igazgatója azzal indokolta a lépést, hogy a Louvre “kellemes élményt szeretne nyújtani, különösen a múzeumba először betérőknek”.

A világjárvány előtti állapotokhoz képest (amikor is napi 45 ezer látogatót fogadott az intézmény) az új policy harmadával csökkenti a belépők számát.

Míg 2019-ben még napi 45 ezer napi látogatónak örülhetett a múzeum, addig a világjárvány idején történt bezárás óta csak körülbelül harmincezernek.

Más szóval, az új kezdeményezés célja, hogy fenntartsa a jelenlegi nézőszámot, és megakadályozza, hogy az a korábbi szintre emelkedjen – különösen a 2024-es párizsi olimpiai játékokra való tekintettel.

Mindez azért elég jól hangzik.  Megnézhetjük a Mona Lisát anélkül, hogy úgy éreznénk magunkat, mintha egy rögbimeccsen lennénk. Egy kicsit szervezettebben gondolkodni pedig csupán kis erősfeszítésnek tűnik a sokkal kellemesebb élményért cserébe. Ráadásként a Louvre-ba már régóta lehet online is belépőhelyet foglalni.

Paris Explore nevű Instagram-fiók nemrég posztolta egy Párizsban élő influenszer, bizonyos Volgaleoni tanácsait, melyek arról szóltak, hogy mi mindent ne csináljunk Párizsban. A Matadornetwork utánajárt, mennyire kell komolyan vennünk ezeket az intelmeket.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Unsplash)

louvre | változás | napi | intézmény | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram