Close
Háromszáz éve nem találtak ekkora gyémántot, mint most

Háromszáz éve nem találtak ekkora gyémántot, mint most

A Lulo Rose névre keresztelt rózsaszín, százhetven karátos gyémántot aukcióra bocsátják, és valószínűleg dollármilliókért fog elkelni.

A Lucapa Diamond Company ausztrál bányász vállalat bukkant arra a százhetven karátos rózsaszín gyémántra, amely állításuk szerint a legnagyobb ilyen drágakő az elmúlt háromszáz évben. A cég közleménye szerint a Lulo Rose névre keresztelt drágakövet Angolában találták.

A drágakövet licitre bocsátják és a várakozások szerint dollármilliárdokat fognak kapni érte.

A legnagyobbat a Pink Star, szintén rózsaszín gyémánttal kaszáltak, 2013-ban 83 millió dollárt fizettek érte. Az, hogy várhatóan mekkora összegért kelhet el a Lulo Rose, egyelőre nem tudni, a drágakövet ugyanis még mindig vizsgálják.

Úgy tudni, Angola két legnagyobb gyémántját is ugyanott bányászták ki a közelmúltban, ahol a Lulo Rose-t is megtalálták. Az eddigi legnagyobb felfedezés itt egy hatalmas, 404 karátos, 16 millió dollár értékű kő volt.

A gyémánt időtlen idők óta az elérhetetlen luxus és gazdagság szimbóluma. A drágakövek királynője több szempontból is különleges: egyrészt a legkeményebb, természetben előforduló ásvány a földön, másrészt az egyetlen drágakő, amely csak szénatomokból áll. A világ felső tízezre persze nem a különleges fizikai és kémiai tulajdonságaiba szeretett bele – sokkal inkább a csillogásába, fénytörésébe, színszórásába, és a csillagászati árába. Ebben a cikkünkben a gyémántipar minden titkáról lerántjuk a leplet.

(Forrás: RobbReport, fotó: Lucapa Diamond Company)

gyémánt | angola | aukció | licit | rózsaszín gyémánt

FOLYTASD EZZEL

Ezért vacsoráznak mindig ennyire későn Spanyolországban

Párizs főpolgármestere nagy port kavaró bejelentést tett: szerinte minden orosz részt vehetne az olimpián

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram