Close
Háromszáz éve nem találtak ekkora gyémántot, mint most

Háromszáz éve nem találtak ekkora gyémántot, mint most

A Lulo Rose névre keresztelt rózsaszín, százhetven karátos gyémántot aukcióra bocsátják, és valószínűleg dollármilliókért fog elkelni.

A Lucapa Diamond Company ausztrál bányász vállalat bukkant arra a százhetven karátos rózsaszín gyémántra, amely állításuk szerint a legnagyobb ilyen drágakő az elmúlt háromszáz évben. A cég közleménye szerint a Lulo Rose névre keresztelt drágakövet Angolában találták.

A drágakövet licitre bocsátják és a várakozások szerint dollármilliárdokat fognak kapni érte.

A legnagyobbat a Pink Star, szintén rózsaszín gyémánttal kaszáltak, 2013-ban 83 millió dollárt fizettek érte. Az, hogy várhatóan mekkora összegért kelhet el a Lulo Rose, egyelőre nem tudni, a drágakövet ugyanis még mindig vizsgálják.

Úgy tudni, Angola két legnagyobb gyémántját is ugyanott bányászták ki a közelmúltban, ahol a Lulo Rose-t is megtalálták. Az eddigi legnagyobb felfedezés itt egy hatalmas, 404 karátos, 16 millió dollár értékű kő volt.

A gyémánt időtlen idők óta az elérhetetlen luxus és gazdagság szimbóluma. A drágakövek királynője több szempontból is különleges: egyrészt a legkeményebb, természetben előforduló ásvány a földön, másrészt az egyetlen drágakő, amely csak szénatomokból áll. A világ felső tízezre persze nem a különleges fizikai és kémiai tulajdonságaiba szeretett bele – sokkal inkább a csillogásába, fénytörésébe, színszórásába, és a csillagászati árába. Ebben a cikkünkben a gyémántipar minden titkáról lerántjuk a leplet.

(Forrás: RobbReport, fotó: Lucapa Diamond Company)

licit | rózsaszín gyémánt | angola | aukció | gyémánt

FOLYTASD EZZEL

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Több mint 55 milliárd forintnyi műkincset foglaltak le Putyin kedvenc építészétől

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom