Ilyenek a húsvéti csokitojások, ha a legnagyobb luxusmárkáktól szerzi be a nyuszi

Az élelmiszerboltban már hegyekben állnak a csokitojások és valóban nincs sok idő hátra húsvétig. Vannak azonban olyanok, akik még ebben is a luxust keresik, ők pedig a legnagyobb márkáknál és a csúcskategóriás szállodáknál meg is találják azt. A finom, kézzel festett nyuszitól a dekadens, A Fehér lótusz által ihletett tojásig minden megtalálható a luxushúsvéti összeállításunkban. 

Hôtel Plaza Athénée

A Hôtel Plaza Athénée vezető cukrásza, egyben méltán elismert cukrászvilágbajnok, Angelo Musa, valamint Elisabeth Holt cukrászmester a legkiválóbb minőségű madagaszkári tejcsokoládéból készített húsvéti tojást. Az édesség skarlátvörös árnyalatú héjat kapott, utalva az ikonikus párizsi szálloda vörös redőnyére. A luxus húsvéti tojást étcsokoládéból készült, aranysodronnyal keretezett párnán prezentálják potom kilencvenöt euróért, azaz valamivel több mint harminchétezer forintért.

Claridge's

Ha egy visszafogott, de fényűző húsvéti tojás keresnénk, a Claridge's ebben is a legjobb választás. A legendás londoni szálloda cukrászatában három napon át dolgoztak a tökéletes édesség megalkotásán. A kézműves csokitojás tej-, ét- és fehér Valrhona csokoládé keverékéből készült, melyet mini praliné tojással töltöttek meg, hogy aztán fekete-fehér csíkos fóliába csomagolják. A fekete szalaggal átkötött, jade dobozba helyezett finomság tökéletes ajándék a luxusételek szerelmeseinek alig harmincezer forintnak megfelelő fontért.

Fortnum és Mason

A luxus húsvéti tojások listája nem lenne teljes a Fortnum & Mason nélkül. A csúcskategóriás londoni áruház soha nem okoz csalódást, ha ínyenc édességekről van szó. Idén pedig minden eddiginél magasabbra tették a lécet. A kézzel festett húsvéti tojásuk walesi csokoládégyártó mesterek munkáját dicséri. A bársonyos fehér csokoládéból készült tojásra a nyuszi és csibe mintát kolumbiai eredetű, teljesen természetes, kakaóvajas csokoládéfestékkel pingálták rá. A művészetnek azonban ára van: a húsvéti tojás darabjáért nagyjából negyvennégyezer forintot kell fizetni.

Hotel Chocolat

A Hotel Chocolat klasszikus húsvéti strucctojása igazi kuriózum. A több két kilónál is többet nyomó, extravagáns csokoládé akkora, mint egy igazi strucctojás. Igazi kalóriabomba, aminek alapját a magas kakaótartalmú csokoládé adja, amit ropogós textúrájú finomságokkal dobtak fel. A belsejében további kisebb méretű csokoládétojások találhatók, melyeket szarvasgombával, pralinével, karamellel és cukrászcsokoládéval tettek teljessé.

Az édesszájúaknak a klasszikus, az igazi ínyenceknek az étcsokoládés változat jár. Sőt, a Hotel Chocolat idén húsvétkor gondolt a tejérzékenyekre és a növényi étrendet követőkre is vegán luxustojásával. Hogy mindez mennyibe kerül? Harminchétezer forintba,

Melt

A Notting Hill-i székhelyű csokoládégyártó, a Melt húsvéti tojását az HBO sikersorozata, vagyis A Fehér Lótusz szereplőinek pazar élete ihlette. Az egykilós csokitojás hét különböző ízű – például cseresznyés matcha, karamellás mandula, kókusz és pisztácia – cikkelyt tartalmaz, amelyek kibontva lótuszvirágot formálnak. A csokitojásért nagyjából harminckétezer forintot kérnek el.

The Woodward

A The Woodward tehetséges cukrásza, Titouan Claudet a Maison Blancpain luxusóra-gyártóval közösen készített egy igazán ínyenc húsvéti tojást, ami mandulából, kávés pralinéből, krémes karamellből és Gruyere-krémből áll. A harmincnyolcezer forintba kerülő luxusédesség jótékonysági célokat szolgál. Az értékesítéséből befolyó összeget az Action Innocence Foundation-nek ajánlják fel. A genfi székhelyű alapítvány a gyermekvédelem területén tevékenykedik és főként az online zaklatás ellen harcol.

Pierre Marcolini

Az idei luxus húsvéti tojásokról szóló összeállításból nem maradhatnak ki a belga csokoládégyáros, Pierre Marcolini gyönyörű alkotásai sem. Az édesség-kollekcióban élénk színű csokitojások sorakoznak, melyeket tavaszi virágok ihlettek. A tojásokat természetes eredetű – feketeribizliből, retekből vagy spirulinából származó – festékekkel színezték be. Az ínycsiklandó választékban a praliné minitojások mellett csokoládényulak és -harangok is megtalálhatók. A különböző méretű és kiszerelésű húsvéti meglepetésekért akár több mint ötvenezer forintot is elkérhetnek.

(Forrás: Elite Traveler, fotók: hivatalos oldalak)

 

húsvét | luxusétel | luxus | csokoládé | édesség

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom