Close
Ez a lépés fájni fog az oroszországi milliárdosoknak

Ez a lépés fájni fog az oroszországi milliárdosoknak

A legnagyobb luxusmárkák úgy döntöttek, hogy bojkottálják Oroszországot az Ukrajna ellen indított háború miatt.

A Nike-től a FedEx-en és a UPS-ig a világ legnagyobb márkái döntöttek úgy, hogy felfüggesztik a kereskedelmüket Oroszországban. Egyre több luxuscég dönt úgy, hogy csatlakoznak azon vállalatok sorába, akik bojkottálják az orosz piacot.

Az elsők között csatlakozott a bojkotthoz a Hermès. A cég a LinkedIn-oldalán jelentette be, hogy bezárja három moszkvai üzletét. Ahogy fogalmaznak, “mélységes aggodalommal tölti el őket az Európában kialakult jelenlegi helyzet, ezért úgy döntöttek, hogy március 4-től ideiglenesen bezárják oroszországi üzleteiket és minden kereskedelmi tevékenységünket szüneteltetik.”

Nem sokkal később a Chanel is kiadott egy közleményt. A világmárka tizenhét üzlettel rendelkezik Oroszországban, és szintén felfüggeszti a tevékenységét; nem szállít az országba, bezárja az üzleteit, plusz nem értékesít online sem.

A luxusmárkák lavinát indítottak el és múlt hét péntek délutánra a három vezető divatkonszern – a Kering, az LVMH és a Richemont – is csatlakozott a bojkotthoz, ami azt jelenti, hogy több mint száz további luxusmárka vonul ki ideiglenesen Oroszországból, köztük

a Gucci, a Balenciaga, a Louis Vuitton, a Givenchy, a Christian Dior, a Tiffany & Co.,  a Cartier, a Van Cleef & Arpels és a Jaeger-LeCoultre.

Szintén csatlakozott a sorhoz a Swatch Group, amely olyan márkák tulajdonosa, mint a Harry Winston, az Omega, a Blancpain és a Breguet.

Úgy tudni, az LVMH-nek a legnagyobb az oroszországi kiskereskedelmi részesedése, márkáinak százhuszonnégy üzlete található Moszkvában, Szentpéterváron és Jekatyeringburgban. Annak ellenére azonban, hogy ideiglenesen bezárnak,

oroszországi munkatársaikról továbbra is gondoskodnak: a mintegy háromezerötszáz alkalmazottjuk továbbra is megkapja a fizetését.

A márkák azonban nemcsak a bojkottal tiltakoznak a háború ellen, hanem segélyakciókhoz is csatlakoztak. Az LVMH ötmillió eurót adott a Vöröskeresztnek, a Louis Vuitton pedig egymillió eurót adományozott az UNICEF-nek.

Az Armani félmillió, a Chanel kétmillió euróval segíti az ENSZ menekültügyi intézményének működését, de szintén jelentős anyagi erőforrásokkal segíti az ukrajnai menekülteket a Michael Kors, a Versace és a Jimmy Choo.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a luxusmárkák mellett számos nagyvállalat bojkottálja Oroszországot, köztük az IKEA, a H&M, a Mercedes és a BMW.

(Forrás: RobbReport, fotók: a márkák hivatalos oldalai)

ukrajna | bojkott | oroszország | armani | világmárka

FOLYTASD EZZEL

Ezekre a márkákra egyszerűen nem hat a gazdasági válság

Így néznek ki a legnépszerűbb úti célok, ha Gucci táskaként öltenek testet

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom