Close
A világhírű magyar divatmárka a háború miatt nem értékesít Oroszországba

A világhírű magyar divatmárka a háború miatt nem értékesít Oroszországba

A magyar márka erőforrásait az ukrajnai menekültek támogatására fordítja.

A Nanushka vezérigazgatója, Baldaszti Pèter éppen a milánói divathéten vett részt, amikor az oroszok ukrajnai inváziójáról megérkeztek az első hírek. Nem sokkal ezután figyelmeztetést kapott a magyar kormánytól, hogy Magyarország akár hatszázezer ukrajnai menekültre is számíthat a következő hónapokban. A budapesti székhelyű márka azonnal akcióba lendült, emlékeztetve arra, hogy

 Sándor Szandra, a márka alapítójának életére is nagy hatással volt az 1956-os forradalom és az orosz megszállás.

“Most ukrajnai barátaink is ugyanebben a helyzetben vannak, nem lehet hallgatni vagy tétlenek maradni” – mondta a Vogue Business-nek Baldaszti, hozzátéve,

nem akarják, hogy egy újabb generáció nőjön fel a háború emlékével.

A Nanushka megszakította az Oroszországgal való pénzügyi kapcsolatokat, a márka értékesítési csapata nem köt új szerződéseket orosz nagykereskedelmi partnerekkel, és a fennálló megrendeléseket sem teljesítik. A márka az oroszországi ügyfelek számára is megszüntette a kiszállítást.

“Tiszteljük az orosz népet és partnereinket. Tudjuk, hogy ez nem az ő döntésük, de a mi erkölcsi értékeink alapján lehetetlen üzletet kötni Oroszországgal” – magyarázta Baldaszti. Kiemelte, hogy ez egy jelentős pénzügyi döntés a Nanushka számára, és reménykednek egy gyors megoldásban, ami után újjá tudják majd építeni üzleti kapcsolataikat.

(Forrás: voguebusiness, fotó: Nanushka)

ukrajna | nanushka | háború | divat | kereskedelem

FOLYTASD EZZEL

Így néznek ki a legnépszerűbb úti célok, ha Gucci táskaként öltenek testet

Natalie Portmannél csak a Dior új rúzsai csábítóbbak

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom