Három remek Macallan, különleges díszvendégek, ötfogásos vacsora, akusztikus koncert és mindez egy lenyűgöző helyszínen.
Ha a fentieket összeadjuk, akkor egy olyan ajánlattal rukkol elő a Múzsa november 23-án, amit nehéz lesz überelni. Az ötfogásos vacsoráért Győrfi Árpád és konyhai csapata felelnek, emellé kerül kísérőnek három kitűnő Macallan és két pazar whiskykoktél.
Természetesen három különböző típusról van szó, egy 12 és egy 15 éven át érlelt italról, és egy, már nevében is ritka és különleges Rare Cask finomságról. Utóbbi a skót lepárló csúcsterméke, egy kézzel kiválasztott, sherry tölgyfahordókban érlelt különlegesség, aminek palackja 350 amerikai dollar között mozog, vagyis egy masszívan felsőpolcos whisky tisztelhetünk a személyében.
Ami igazán különlegessé teszi az estét az az, hogy a Macallan regionális márkanagykövete, Anna Metaxas lesz az est díszvendége (jobbra fent). Az biztos, hogy különleges történetekkel fogja kiegészíteni a a szintén különleges whiskyket.
Az est egy aperitif koktéllal indul, amit az ötfogásos vacsora követ, benne a már említett három whiskykülönlegességgel. A hedonisztikus estet élő akusztikus koncert teszi teljessé, így aki ott lesz a Múzsában egy igazán minden érzéket gyönyörködtető élményben lesz része.
Az első fogás kacsamáj tart, alma, Calvados mártás, fehér homoki szarvasgomba. Az előétel kacsatataki karamellizált fenyőmag és csicsóka. A főétel wagyu steak erdei gombák, fenyőmag és mazsola terijaki. Ezt két desszert követi: egy vaníliás mochi és lime espuma, illetve mogyorós piskóta, méz, citrom.
“Ha hajlandó költeni a luxusra, az egyedülálló minőségre és a hagyományok tiszteletére, akkor az egyik legrégebbi skót lepárlóüzem single maltjával biztosan nem nyúl mellé” – vallja Anna Metaxas, a The Macallan globális márkanagykövete és az est különleges vendége.
November 23-án este a Múzsa és a Macallan nagyon magasra teszi a lécet, aki szeretne ott lenni, az további részleteket tudhat meg ezen a linken.
whisky | múzsa | Macallan | anna metaxas
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!