Újra felfedezhetők az Inka Birodalom titokzatos kincsei

A koronavírus-járvány kitörése óta hosszú ideig látogatási tilalom volt érvényben a perui inka romoknál, a korlátozáson bár enyhítettek, most is csupán a látogatók felét fogadják a korábbiakhoz képest.

A klasszikus inka ösvény, amely csak szervezett túrákon keresztül érhető el, július 15-től ismét fogadja a látogatókat, akik négy vagy öt napos engedélyeket kaphatnak, hogy végigjárják a titokzatos erdőket, a félelmetes hegyszorosokat, és végül elérhessék Machu Picchu legendás helyét.

Az új szabályok szerint az Inca Trail ötven százalékkal csökkentett kapacitással nyit a teljes 2021-es szezonban, annak érdekében, a távolságtartást garantálni tudják. Mivel az utazásszervezők ötszáz helyett naponta csak 250 engedélyt állíthatnak ki, a túrázókat arra kérik, időben foglalják le utazásukat és váltsák meg jegyeiket. Mindemellett más járványügyi intézkedések is életben maradtak.

Továbbra is mérik a testhőmérsékletet, ellenőrzik a sátrak és a felszerelések tisztítási protokollját, a távolságtartást és a maszkviselést.

Peru határai nyitottak a turisták számára és karanténkötelezettség sem vár rájuk, kivéve, ha Dél-Afrikából, Indiából vagy Brazíliából érkeznek. Ugyanakkor negatív PCR- vagy antigénteszt-eredményt be kell mutatnia minden tizenkét év feletti turistának még akkor is, ha megkapták már a koronavírus elleni vakcinát.

A szabályok azonban folyamatosan változnak, ezért kiemelkedően fontos az országba történő beutazás előtt, hogy ellenőrizzük a helyi korlátozásokat, járványügyi szabályokat.

Kevés olyan országot találunk a földön, amely ennyi misztikumot rejtene. Gondoljunk csak az elveszett városaira, az ősi romjaira, az inkák építészeti remekeire, vagy a természetfeletti(nek ható) látnivalóira az úszó szigetektől kezdve a borongós hegycsúcsokig. Perunak sokszínű és változatos, izgalmas és rejtélyes világa van.

(Fotók: Getty Images)

utazás | machu picchu | inka | peru

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom