Close
Újra felfedezhetők az Inka Birodalom titokzatos kincsei

Újra felfedezhetők az Inka Birodalom titokzatos kincsei

A koronavírus-járvány kitörése óta hosszú ideig látogatási tilalom volt érvényben a perui inka romoknál, a korlátozáson bár enyhítettek, most is csupán a látogatók felét fogadják a korábbiakhoz képest.

A klasszikus inka ösvény, amely csak szervezett túrákon keresztül érhető el, július 15-től ismét fogadja a látogatókat, akik négy vagy öt napos engedélyeket kaphatnak, hogy végigjárják a titokzatos erdőket, a félelmetes hegyszorosokat, és végül elérhessék Machu Picchu legendás helyét.

Az új szabályok szerint az Inca Trail ötven százalékkal csökkentett kapacitással nyit a teljes 2021-es szezonban, annak érdekében, a távolságtartást garantálni tudják. Mivel az utazásszervezők ötszáz helyett naponta csak 250 engedélyt állíthatnak ki, a túrázókat arra kérik, időben foglalják le utazásukat és váltsák meg jegyeiket. Mindemellett más járványügyi intézkedések is életben maradtak.

Továbbra is mérik a testhőmérsékletet, ellenőrzik a sátrak és a felszerelések tisztítási protokollját, a távolságtartást és a maszkviselést.

Peru határai nyitottak a turisták számára és karanténkötelezettség sem vár rájuk, kivéve, ha Dél-Afrikából, Indiából vagy Brazíliából érkeznek. Ugyanakkor negatív PCR- vagy antigénteszt-eredményt be kell mutatnia minden tizenkét év feletti turistának még akkor is, ha megkapták már a koronavírus elleni vakcinát.

A szabályok azonban folyamatosan változnak, ezért kiemelkedően fontos az országba történő beutazás előtt, hogy ellenőrizzük a helyi korlátozásokat, járványügyi szabályokat.

Kevés olyan országot találunk a földön, amely ennyi misztikumot rejtene. Gondoljunk csak az elveszett városaira, az ősi romjaira, az inkák építészeti remekeire, vagy a természetfeletti(nek ható) látnivalóira az úszó szigetektől kezdve a borongós hegycsúcsokig. Perunak sokszínű és változatos, izgalmas és rejtélyes világa van.

(Fotók: Getty Images)

inka | peru | utazás | machu picchu

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram