Monumentális és gyönyörű lesz Madrid új központi parkja

A fantasztikus műemléki épületeket megőrzi, de zöldebbé válik majd Madrid belvárosa.

A Cuatro Caminos negyed a Real Madrid Bernabeu stadionjának közelében található és jelentős átalakítás előtt áll. A tervek szerint a területen lakóházak, parkolók, irodaterületek mellett megnő a zöldterület is és új közösségi teret is kialakítanak. A koncepcióban több kulcsfontosságú utca, nevezetesen a Bravo Murillo, Reina Victoria és Pablo Iglesias közötti összeköttetést is javítani akarják.

A tervben a lakóépületek egy nagy zöldterület köré összpontosulnak, alatta pedig vasúti közlekedési infrastruktúrát kiszolgáló létesítmények kapnak majd helyet. A zöldterület az Esquilache utcát kapcsolja össze a a Ramiro II-vel és a Reina Victoria Avenue-val. Ezenkívül összekötik a Bravo Murillot, Esquilache-t és Pablo Iglesiast is. Ez azonban még mindig nem minden. Meghosszabbítják a Virgen de Nieva utcát is, így megkönnyítik a közlekedést a Bravo Murilloval és Esquilache felé.

Nem feledkeznek meg a műemlékvédelemről sem.

A figyelem középpontjába két épület kerül, melyek az Esquilache utcában találhatók. Emellett külön projekt keretében építenék a Bravo Murillo-i El Porvenir iskolát is és a nevezetes kápolnájának láthatóságát is fokoznák. A terv magában foglalja a régi metróalagút-bejáratok megőrzését is, valamint egyéb olyan történelmi elemeket, mint a Tuduri-ház.

(Forrás: Timeout, fotók: Getty)

városközpont | park | madrid | központ

FOLYTASD EZZEL

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Egy fordítógép, amivel az egész világot megértheted, az egyik legjobb karácsonyi ajándék!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom