Egykor kivégzések helyszíne volt, most egy euróért teniszezhetünk ezen az európai főtéren

Meglepően jól áll a vörös salak Madrid klasszikus főterének, a Plaza Mayornak, és ezt még az is elismerheti, aki nem lelkesedik különösképpen a teniszért.

Madrid hangulatos város, a főtére, a Plaza Mayor pedig mindig is a társadalmi élet központja volt: 1617-ben kezdték kiépíteni a Habsburg-korszak egyik meghatározó építésze, Juan Gómez de Mora tervei nyomán, majd a következő évszázadokban bikaviadalok, kivégzések és színházi előadások helyszíne volt.

Manapság kávézókkal, bárokkal és turistákkal van tele – kivéve most, amikor a tenisz salakos szezonja zajlik közte számos európai tornával. Ebből az alkalomból csinos teniszpályákat állítottak fel a főtéren, melyek mindössze egy euróért lefoglalhatóak a Playtomic appon – írta az Ilovetennis.

Ám akit esetleg nem érdekel különösebben a tenisz, az is elismerheti, hogy szokatlanul izgalmasan mutat a vörös salak egy klasszikus európai téren.

Amikor pedig épp nincs tenisz, a békésen szemlélődő turistáknak nyilvánvalóan feltűnik III. Fülöp lovasszobra – nehéz is lenne nem észrevenni, miután a tér közepén áll –, illetve a Casa de la Panaderíát díszítő freskók.

Ha pedig elhagyjuk a főteret, akkor sem kell csalódnunk Madridban, elvégre Európában itt a legjobb parkba járni. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének kitüntető címét, a Tree City of the World-öt immár zsinórban ötödször nyerte el a spanyol főváros.

(Forrás: Ilovetennis, fotók: Ilovetennis, városképek: Unsplash)

madrid | tenisz | utazás | plaza mayor

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom