Van egy város, ahol egyetlen telefonfülke áll, az sem telefonálásra való

Egy spanyol kult horrorfilm előtt tiszteleg ez piros fülke.

Madrid önkormányzata 2002-ben végzett a telefonfülkék eltávolításával. Ez a dátum véletlenül egybeesett a La cabina című kultfilm 50. évfordulójával.

A 35 perces rövidfilm – amit a spanyol tévétörténet legjobb horrorjaként tartanak számon – egy férfit követ, aki menthetetlenül beszorul egy újonnan felállított piros telefonfülkébe.

A madridi városháza a filmben látható fülke másolatát helyezte el a tényleges forgatási helyszín közelében, így emlékezett meg az évfordulóról.

A filmben egy teljesen hétköznapi polgár egy telefonfülkében reked, a járókelők próbálnak segíteni, de nem lehet kiszabadítani. Aztán a szorongás új szintre emelkedik, amikor a kabint aznap reggel telepítő munkások egy ismeretlen helyre viszik azt. Útközben a fogoly rájön, hogy védtelen a baljós erőkkel szemben, amelyek egy megmagyarázhatatlan és kegyetlen sorshoz vezetik, amely elől úgy tűnik, nincs menekvés, és amelytől egyikünk sem érezheti biztonságban magát.

A La Cabinát 1972-ben rendezte Antonio Mercero, és amint műsorra került, elsöprő népszerűségre tett szert. Itt akár meg is nézheted a teljes filmet:

A La Cabina nemcsak az első Emmy-díjat nyerő spanyol tévéfilm lett, de Mercero pályafutásában is áttörést hozott, ugyanis később olyan sikeres sorozatokat rendezett, mint a Verano Azul (Kék nyár) vagy a Farmacia de Guardia (Ügyeleti gyógyszertár).

(Forrás: Atlas Obscura, fotók: Xavixavir)

spanyolország | telefonfülke | utazás | madrid

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A pihenés új értelmet nyer ebben az ötcsillagos szállodában
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom