Magabiztosan bárhol, bármikor: 5+1 dolog, ami jobban öltöztet, mint egy drága ruha

Annyiszor hallhattuk már, hogy a külső nem számít, vagy hogy akit csak a külcsín érdekel, az egész egyszerűen felszínes. És bár tény, hogy egy meggyőző személyiség is tud legalább olyan bizalomgerjesztő lenni, mint egy mutatós megjelenés, hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy minket egyáltalán nem érdekelnek a külső értékek. Az ember ugyanis ilyen: tetszik neki, ami szép.

A szépség fogalma természetesen igen tág, hiszen egy szubjektív dologról van szó. Akadnak viszont olyan külső tényezők, amelyek egymásra kölcsönösen hatva pozitív benyomást alakítanak ki azokban, akikkel találkozunk. Nézzük is, hogy mire gondolok!

Ismerjük fel az összefüggéseket!

Ahhoz, hogy megértsük, miről is van itt pontosan szó, először is vizsgáljuk meg, mi az az önbecsülés! Ez tulajdonképpen az érték, amit önmagunknak, mint egésznek tulajdonítunk, amit magunkhoz rendelünk. Ezt több tényező is befolyásolhatja, például az, hogy mennyire vagyunk sikeresek a munkánkban, hogy mások hogyan vélekednek rólunk, de nagy hatással van rá az is, hogy mi hogyan látjuk a saját külső megjelenésünket. A külcsín és az önbecsülés ugyanis gyakran kéz a kézben járnak. Ha valami nem tetszik nekünk a külsőnkön, akkor valódi kihívás lehet, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Az önbecsülés pedig szorosan összefügg az önbizalommal is. Ez utóbbi a magunkba vetett bizalmat jelenti, azt, hogy hiszünk abban: az előttünk álló helyzeteket eredményesen meg tudunk oldani, jól tudunk bennük teljesíteni. Ennek szintjét is számtalan dolog alakíthatja. Ilyen lehet az aktuális hangulatunk, a korábbi tapasztalataink vagy éppen az adott helyzet, amiben vagyunk. Amennyiben alacsony az önértékelésünk, akkor önbizalomhiánnyal is küzdhetünk, ami igencsak megnehezítheti a mindennapjainkat.

5+1 külsőség, ami magabiztossá tehet

Most már láthatjuk: hiába, hogy a „külső nem számít”, mégis jelentősen befolyásolja azt, hogy hogyan érezzük magunkat. Jó hír viszont, hogy nem kell azonnal plasztikai sebészhez rohanni vagy lecserélni a teljes ruhatárunkat, hiszen több olyan apróság is van, amin változtatva rengeteget tehetünk azért, hogy az önbizalmunk növekedésnek induljon. Most ezek közül mutatunk be néhányat.

Egy tökéletes mosoly

Ha az ember vidám, ha látszik rajta, hogy önfeledten mosolyog, az másokban máris pozitív érzéseket generál az irányába. Mindezt azonban nem tudjuk kihasználni, ha nem vagyunk elégedettek a fogainkkal. Ha szeretnénk rajtuk változtatni, akkor egyrészt elengedhetetlen a rendszeres, gondos fogápolás a mindennapokban, ami mellett pedig évente legalább egyszer érdemes ellátogatni egy fogorvoshoz! Ha konkrét problémáink vannak a fogainkkal, akkor a szakemberrel azt is megbeszélhetjük: lehet, hogy fogszabályozót vagy fogfehérítést javasol nekünk.

Ilyesmit hallva sokan rögtön arra gondolnak, hogy ez biztosan nagyon fog fájni vagy rettenetesen drága lesz. Nos, a mai modern technológiáknak köszönhetően például a lézeres fogfehérítés teljesen fájdalommentes, és a fogszabályozási technikák is nagyon sokat fejlődtek. Ami pedig az anyagi részét illeti, gondoljunk bele: mennyit ér nekünk az, hogy magabiztosak lehessünk?

Ápolt körmök

Nem mindenki fektet nagy hangsúlyt a körmeire, pedig kellene! A kezeinket rengeteg dologhoz használjuk, és akár egy üzleti megbeszélésen, akár egy randevún vagyunk, a partnerünk biztosan meg fogja nézni az állapotukat. Ha pedig azt látják, hogy a körmeink be vannak töredezve, esetleg koszosak, ápolatlanok, az rögtön egy negatív képet alakít ki bennük. És higgyük el: ha így lesz, azt rögtön megérezzük majd, és az önbizalmunknak – legalábbis a találkozó iejére – lőttek.

Okos frizuraválasztás

A haj ápoltsága legalább olyan fontos, mint a körmöké – igyekezzünk a hajunk típusának megfelelő termékeket alkalmazni, hogy a lehető legegészségesebb legyen a hajkoronánk. Emellett pedig kérjük meg a fodrászunkat, hogy olyan frizurát vágjon nekünk, ami nemcsak illik a vonásainkhoz, de a mindennapokban is könnyű kordában tartani anélkül, hogy órákat kellene a tükör előtt töltenünk. Így biztosíthatjuk azt, hogy a hajunk mindig a lehető legelőnyösebb oldalunkat mutassa a világnak.

Egészséges bőr

Kevesen tudják, de a bőrünk a legnagyobb szervünk, hiszen az egész testünket beborítja. Ennek ismeretében viszont nincs semmi meglepő azon, hogy sokat számít a külső megjelenésük szempontjából. Ha szeretnénk egészségesen ragyogó bőrt, akkor egyrészt ismernünk kell a bőrtípusunkat, másrészt tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen termékeket érdemes ehhez használni. Ebben segíthet nekünk egy bőrgyógyász vagy egy kozmetikus is.

Az biztos, hogy minden bőrtípus számára elengedhetetlen az UV-sugarak elleni védelem, hogy elkerüljük az öregedés jeleit, illetve a különböző bőrbetegségeket. Másrészt kiemelten fontos, hogy sok vizet – napi legalább 2,5-3 litert – igyunk meg!

Általános fittség

Szépségideálok ide vagy oda, ha szeretnénk jól érezni magunkat a bőrünkben, akkor a testmozgásra is időt kell szánnunk. Nem feltétlenül kell fogynunk, de ha szeretnénk izmosabbak, tónusosabbak, feszesebbek lenni, akkor érdemes találni egy olyan sportot, amit élvezünk. Legyen az kerékpározás, úszás, kick-box, jóga vagy bármi más, a lényeg, hogy szívesen végezzük, és hogy mozogjunk!

+1

Mindezek mellett a külsőhöz kapcsolható még a testbeszédünk is. Erre nem könnyű dolog odafigyelni, de az alapismeretekkel és egy kis gyakorlással elsajátíthatóak a legjobb bevett módszerek. Az egyik legáltalánosabb tanács ezzel kapcsolatban az, hogy húzzuk ki magunkat, ez ugyanis magabiztosságot tükröz – ami pedig képes visszahatni ránk, önbizalmat generálva!

Ha ezeken az apró, de valójában sokat jelentő változtatásokon végighaladunk, és eleget teszünk nekik, észrevehetjük, hogy lassan, de biztosan javulni fog az önbecsülésünk. Mostanra pedig már jól tudjuk, hogy ez hová fog vezetni!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom