Close
Magányosságügyi minisztert neveztek ki Japánban a karantén miatt

Magányosságügyi minisztert neveztek ki Japánban a karantén miatt

Az ok meglehetősen aggasztó.

Japánban kinevezték az ország történelmének első magányosságügyi miniszterét, akinek a feladata az lesz, hogy csökkentse a karantén és az izoláció matt megemelkedett öngyilkosságok számát.

Tizenegy év óta először emelkedett az öngyilkosság száma a távol-keleti országban.

Tecushi Szakamoto beiktatásán elmondta, hogy fő feladatai között fog szerepelni, hogy ezt a tendenciát megállítsa.

“Suga miniszterelnök utasított, hogy vizsgáljam meg a kérdést, és álljak elő átfogó stratégiával – nyilatkozta Szakamoto. – Reményeim szerint sikerül végrehajtani azokat az intézkedéseket, amelyek megelőzik a társadalmi magányosság és az izoláció kialakulását, és amelyek segítenek megőrizni az embere közötti kapcsolatot.”

A japán kormány február 19-én hozta létre az izoláció/magányosság elleni intézkedések hivatalát, amelynek feladata a főként nők körében megnőtt öngyilkosságok csökkentése, és a gyermekvállalási kedv növelése lesz.

Japánban eddig 426 ezer fertőzéses esetet regisztráltak és 7577 haláleset történt a John Hopkins Egyetem szerint. Az oltások száma ötezer körüli. Angliában egy fokkal biztatóbb a helyzet, igaz, a helyieknek még várniuk kell kedvenc pubjaik megnyitására.

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom