Close
Magányosságügyi minisztert neveztek ki Japánban a karantén miatt

Magányosságügyi minisztert neveztek ki Japánban a karantén miatt

Az ok meglehetősen aggasztó.

Japánban kinevezték az ország történelmének első magányosságügyi miniszterét, akinek a feladata az lesz, hogy csökkentse a karantén és az izoláció matt megemelkedett öngyilkosságok számát.

Tizenegy év óta először emelkedett az öngyilkosság száma a távol-keleti országban.

Tecushi Szakamoto beiktatásán elmondta, hogy fő feladatai között fog szerepelni, hogy ezt a tendenciát megállítsa.

“Suga miniszterelnök utasított, hogy vizsgáljam meg a kérdést, és álljak elő átfogó stratégiával – nyilatkozta Szakamoto. – Reményeim szerint sikerül végrehajtani azokat az intézkedéseket, amelyek megelőzik a társadalmi magányosság és az izoláció kialakulását, és amelyek segítenek megőrizni az embere közötti kapcsolatot.”

A japán kormány február 19-én hozta létre az izoláció/magányosság elleni intézkedések hivatalát, amelynek feladata a főként nők körében megnőtt öngyilkosságok csökkentése, és a gyermekvállalási kedv növelése lesz.

Japánban eddig 426 ezer fertőzéses esetet regisztráltak és 7577 haláleset történt a John Hopkins Egyetem szerint. Az oltások száma ötezer körüli. Angliában egy fokkal biztatóbb a helyzet, igaz, a helyieknek még várniuk kell kedvenc pubjaik megnyitására.

japán | miniszter | magányosság

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom