Magányosságügyi minisztert neveztek ki Japánban a karantén miatt

Az ok meglehetősen aggasztó.

Japánban kinevezték az ország történelmének első magányosságügyi miniszterét, akinek a feladata az lesz, hogy csökkentse a karantén és az izoláció matt megemelkedett öngyilkosságok számát.

Tizenegy év óta először emelkedett az öngyilkosság száma a távol-keleti országban.

Tecushi Szakamoto beiktatásán elmondta, hogy fő feladatai között fog szerepelni, hogy ezt a tendenciát megállítsa.

"Suga miniszterelnök utasított, hogy vizsgáljam meg a kérdést, és álljak elő átfogó stratégiával – nyilatkozta Szakamoto. – Reményeim szerint sikerül végrehajtani azokat az intézkedéseket, amelyek megelőzik a társadalmi magányosság és az izoláció kialakulását, és amelyek segítenek megőrizni az embere közötti kapcsolatot.”

A japán kormány február 19-én hozta létre az izoláció/magányosság elleni intézkedések hivatalát, amelynek feladata a főként nők körében megnőtt öngyilkosságok csökkentése, és a gyermekvállalási kedv növelése lesz.

Japánban eddig 426 ezer fertőzéses esetet regisztráltak és 7577 haláleset történt a John Hopkins Egyetem szerint. Az oltások száma ötezer körüli. Angliában egy fokkal biztatóbb a helyzet, igaz, a helyieknek még várniuk kell kedvenc pubjaik megnyitására.

japán | miniszter | magányosság

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom