Korán örültünk a tavasznak: megjelent az ország fölött egy magassági hidegcsepp, ami miatt fagyok és esők jönnek

Szerencsére kisebb területen várható fagy a korábban jelzettnél a HungaroMet Zrt. szerint, de több felhőre kell számítani, ennek a napsütéses tavasznak, amit most annyira élvezünk, sajnos egyelőre búcsút kell mondanunk.

Több felhőre kell számítani, emiatt várhatóan a korábbinál jelzettnél kisebb területen lesz fagy aa HungaroMet Zrt. előrejelzése alapján.

A friss előrejelzések szerint a Magyarországtól északra lévő anticiklon peremén egy jóval markánsabb, illetve nedvesebb, úgynevezett magassági hidegcsepp jelent meg, emiatt több felhőre és növekvő csapadékhajlamra kell számítani.

Szerda estétől megnövekszik a felhőzet, eleinte elszórtan, csütörtökön már több helyen kell esőre, záporesőre számítani. Továbbra is szivárog a hidegebb légtömeg észak, északkelet felől, de a nagyobb nedvesség és a több felhő miatt az éjszakai kisugárzás gátolt lesz, így csökkent a fagyveszélyes területek kiterjedése. Gyenge fagyot továbbra sem lehet kizárni, de komolyabbra inkább csak a fagyzugokban kell számítani.

(Fotó: Unsplash)

eső | magassági hidegcsepp | meteorológia | ciklon | hungaromet

FOLYTASD EZZEL

Ide éri meg most elutazni, ezek a legolcsóbb európai városok

Ezért vannak apró lyukak a repülőgép ablakain

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom