Close
Ilyen elszánt és lelkes magyar csapat várja a jövő héten rajtoló szakácsverseny világdöntőjét

Ilyen elszánt és lelkes magyar csapat várja a jövő héten rajtoló szakácsverseny világdöntőjét

Már csak néhányat alszunk és itt van az év egyik legfontosabb gasztronómiai eseménye.

Január 22-én és 23-án huszonnégy ország részvételével rendezik meg Franciországban a patinás Bocuse d’Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül.

A világ legfontosabb szakácsversenyén természetesen a mieink is indulnak; a csapatban Dalnoki Bence séf, Széll Tamás coach és Nyikos Patrik commis kaptak helyet.

A lyoni döntőn szokás szerint két ételt készítenek a csapatok: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálnuk olyan kötelező alapanyagokkal, mint az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló, illetve egy eleve tányérra szánt fogást.

Extra feladatként egy háromfogásos gyerekmenüt is össze kell dobniuk, amiben kell szerepelnie töknek, az előételnek vegánnak kell lennie, a főételben pedig a tojás a kötelező elem.

A magyar csapat a második versenyapon másodikként rajtol. A fiúk vidámak, lelkesek, láthatóan nagyon szeretik a magyar konyhát és alig várják, hogy megmutassák magukat – mint ahogyan az a frissen bemutatott promóciós filmből is lejön.

(Fotók: Getty Images, Magyar Bocuse d’Or Akadémia)

 

döntő | dalnoki bence | Lyon | magyar bocuse d’or akadémia | széll tamás

FOLYTASD EZZEL

Így készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje

Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram