Ilyen elszánt és lelkes magyar csapat várja a jövő héten rajtoló szakácsverseny világdöntőjét

Már csak néhányat alszunk és itt van az év egyik legfontosabb gasztronómiai eseménye.

Január 22-én és 23-án huszonnégy ország részvételével rendezik meg Franciországban a patinás Bocuse d'Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül.

A világ legfontosabb szakácsversenyén természetesen a mieink is indulnak; a csapatban Dalnoki Bence séf, Széll Tamás coach és Nyikos Patrik commis kaptak helyet.

A lyoni döntőn szokás szerint két ételt készítenek a csapatok: egy látványos tálat, amelyet először egyben, majd tányérra tálalva kell prezentálnuk olyan kötelező alapanyagokkal, mint az ördöghal, a fekete kagyló és a Szent Jakab kagyló, illetve egy eleve tányérra szánt fogást.

Extra feladatként egy háromfogásos gyerekmenüt is össze kell dobniuk, amiben kell szerepelnie töknek, az előételnek vegánnak kell lennie, a főételben pedig a tojás a kötelező elem.

A magyar csapat a második versenyapon másodikként rajtol. A fiúk vidámak, lelkesek, láthatóan nagyon szeretik a magyar konyhát és alig várják, hogy megmutassák magukat – mint ahogyan az a frissen bemutatott promóciós filmből is lejön.

(Fotók: Getty Images, Magyar Bocuse d'Or Akadémia)

 

Bocuse d'Or | széll tamás | kisfilm | döntő | nemzetközi | magyar bocuse d’or akadémia

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom