Close
Hatalmas sikert ért el a magyar csapat a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjén!

Hatalmas sikert ért el a magyar csapat a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjén!

Kihirdették az eredményeket.

A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el és a második helyen végzett. Az első Dánia, a harmadik pedig Norvégia lett. A legjobb commis díját Svédország kapta, akárcsak a legjobb hústálét, a legjobb vegán tál érdeme pedig Nagy-Britanniát illeti. A továbbjutók között találjuk még Svédországot, Izlandot, Finnországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Svájcot és Belgiumot.

A Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjét szerdán és csütörtökön rendezték meg tizenhét nemzet – köztük Magyarország – csapatainak részvételével a Hungexpón.

Idén a magyar versenyző Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, commis-ja (segédje) pedig Nyikos Patrik. Széll Tamás coachként segítette a csapatot, melynek elnöke Szulló Szabina, így ő képviselte Magyarországot a nemzetközi zsűriben.

Budapest legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének, amelyet akkor a magyar csapat nyert meg Széll Tamás séf vezetésével.

A kontinensdöntőkből huszonnégy csapat, ezek közül tíz  európai induló jut a Bocuse d’Or 2023-as, lyoni világdöntőjébe. A verseny első, szerdai napján sorrendben Lengyelország, Észtország, Dánia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Izland és Belgium csapatai versenyeztek, majd csütörtökön Finnország, Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Nagy-Britannia, Lettország, Norvégia, Törökország és Svédország képviselői következtek.

A Bocuse d’Or Europe csapatainak a magyar konyha egyik legfőbb alapanyaga, a burgonya felhasználásával kellett elkészítenie tányértémáját. A három, kézműves módon termesztett, magyar burgonyafajta a Coronada, az Anuschka és a Madison, a hústál témája pedig a magyar konyha egy másik jellegzetes alapanyaga, az őzhús.

A versenyfogásokban ezeknek a termékeknek felismerhetőnek kellett lenniük mind látványban, mind ízben.

A résztvevő séfeknek ezeket a szezonális hozzávalókat tavaszi zöldségételként kellett elkészíteniük, amelyekbe állati fehérje csak tyúktojásból és tejtermékekből kerülhetett. A kész fogást melegen tálalták a zsűri tizennégy tagjának.

Korábban megírtuk, hogyan várták az eseményt a főszereplők, valamint mit gondolt Florent Suplisson, a rendezvény igazgatója a magyar gasztronómiáról.

(Fotók: Fekete Antonio, Getty Images, Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook-akadémia)

magyarország | szakácsverseny | döntő | széll tamás | finálé

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, mikor lehet végre vége az élelmiszer-inflációnak

Az év gasztrotrendje: fermentálás, ami még az egészségnek is jót tesz

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram