Hatalmas sikert ért el a magyar csapat a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén!

Kihirdették az eredményeket.

A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el és a második helyen végzett. Az első Dánia, a harmadik pedig Norvégia lett. A legjobb commis díját Svédország kapta, akárcsak a legjobb hústálét, a legjobb vegán tál érdeme pedig Nagy-Britanniát illeti. A továbbjutók között találjuk még Svédországot, Izlandot, Finnországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Svájcot és Belgiumot.

A Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjét szerdán és csütörtökön rendezték meg tizenhét nemzet – köztük Magyarország – csapatainak részvételével a Hungexpón.

Idén a magyar versenyző Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, commis-ja (segédje) pedig Nyikos Patrik. Széll Tamás coachként segítette a csapatot, melynek elnöke Szulló Szabina, így ő képviselte Magyarországot a nemzetközi zsűriben.

Budapest legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének, amelyet akkor a magyar csapat nyert meg Széll Tamás séf vezetésével.

A kontinensdöntőkből huszonnégy csapat, ezek közül tíz  európai induló jut a Bocuse d’Or 2023-as, lyoni világdöntőjébe. A verseny első, szerdai napján sorrendben Lengyelország, Észtország, Dánia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Izland és Belgium csapatai versenyeztek, majd csütörtökön Finnország, Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Nagy-Britannia, Lettország, Norvégia, Törökország és Svédország képviselői következtek.

A Bocuse d’Or Europe csapatainak a magyar konyha egyik legfőbb alapanyaga, a burgonya felhasználásával kellett elkészítenie tányértémáját. A három, kézműves módon termesztett, magyar burgonyafajta a Coronada, az Anuschka és a Madison, a hústál témája pedig a magyar konyha egy másik jellegzetes alapanyaga, az őzhús.

A versenyfogásokban ezeknek a termékeknek felismerhetőnek kellett lenniük mind látványban, mind ízben.

A résztvevő séfeknek ezeket a szezonális hozzávalókat tavaszi zöldségételként kellett elkészíteniük, amelyekbe állati fehérje csak tyúktojásból és tejtermékekből kerülhetett. A kész fogást melegen tálalták a zsűri tizennégy tagjának.

Korábban megírtuk, hogyan várták az eseményt a főszereplők, valamint mit gondolt Florent Suplisson, a rendezvény igazgatója a magyar gasztronómiáról.

(Fotók: Fekete Antonio, Getty Images, Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-akadémia)

finálé | nemzetközi | széll tamás | dalnoki bence | Bocuse d'Or

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom