Close
Ismét meghódítják a hazai tervezők Európa egyik legnívósabb lakberendezési szakkiállítását

Ismét meghódítják a hazai tervezők Európa egyik legnívósabb lakberendezési szakkiállítását

Megnyitotta kapuit Párizsban Európa egyik legnívósabb dizájnipari vására, a méltán híres Maison & Objet, ahol tíz tehetséges magyar formatervező egyedülálló alkotásai tekinthetőek meg a Magyar Divat & Design Ügynökség egységes Budapest Select ernyőmárkája alatt. Emellett a kiállítással párhuzamosan a Design Lab inkubációs program keretében elkészült, kimagasló minőségű és innovatív dizájntárgyakból is kiállítás nyílik a francia dizájnintézetben a Paris Design Week alatt.

Az ügynökség egyik fő stratégiai célkitűzése, hogy erősítse a hazai termékek nemzetközi elérhetőségét, mellyel hozzájárul a márkák gazdasági stabilitásához, valamint ösztönzi azok exportképességét is.

Az ősz folyamán a márkák népszerűsítése érdekében célzott programsorozatot is indít, és számos budapesti, külföldi és digitális rendezvényen biztosít szereplési lehetőséget a Fashion & Design Autumn keretében, melynek első és kiemelt dizájnipari állomása a Maison & Objet szakvásár.

Idén szeptember 9–13. között rendezik meg a Paris Design Week központi eseményének számító Maison & Objet nemzetközi dizájnvásárt, amelyet Európa három legmeghatározóbb belsőépítészeti rendezvényének egyikeként tartanak számon.

Az ötnapos esemény közel százezer főt vonz évente, nagyrészben viszonteladókat, gyártókat és forgalmazókat, akik kifejezetten az új márkák felfedezése miatt érkeznek.

A hazai dizájnerek így ismét lehetőséget kapnak, hogy szakmai közönség előtt mutassák be az innovatív, fenntartható és progresszív látásmóddal készült egyedi dizájntárgyaikat. A szakmai zsűri által kiválasztott formatervezők a magyar dizájn jeles bútoripari, lakberendezési és világítástechnikai újdonságaiból és kerámiáiból adnak egyedi ízelítőt.

A kiállításon a kiváló magyar alkotások idén is a trenddiktáló márkák helyszíneként ismert Signature Hallban kapnak helyet. A hetven négyzetméteres kiállótérben tíz tehetséges formatervező darabjai, köztük öt, az MDDÜ Design Lab programja során elkészült termékek a Budapest Select standon mutatkoznak be. Ezt leginkább a nyers anyaghasználat jellemzi, valamint a játékos, sejtelmes elemek alkalmazása, melyek bejárása során egyesével, vizuálisan háborítatlanul fedezhetőek fel a formatervezők remekei. A stand része továbbá egy dedikált virtuális sarok, ahol kihelyezett VR-szemüvegek segítségével nyerhetnek bepillantást a látogatók az öt nemzetközi díjat nyert 360 Design Budapest kiállítás digitális tereibe, ezáltal pedig a magyar dizájn sokszínű portfóliójába.

A Budapest Select stand mellett, a szakvásárral egy időben az MDDÜ első Design Lab inkubációs programjában részt vevő hét tervező-gyártó páros szériaérett alkotásait a Valorisation de l’Innovation dans l’Ameublement (VIA) és a Le French Design Galerie – francia dizájnintézet – épületében mutatják be, ami a Paris Design Week egyik hivatalos helyszíne lesz idén.

A Magyar Divat & Design Ügynökség idén ősszel a Fashion & Design Autumn rendezvénysorozat keretében a divatot és dizájnt, az inspirációt és a kreativitást állítja főszerepbe, így ebben az időszakban a legkiválóbb események várják a kreatívipar iránt érdeklődőket és mutatják be a hazai, V4-es, illetve nemzetközi divat- és formatervezőket, valamint kreatívipari gondolkodókat, szakértőket.

A Budapest Select standon kiállító tíz tervező és alkotásaik:

 • Horváth Máté Loop komódja, Mix széke és Plane órája (Design Lab)
 • Horváth Zsuzsanna Fringe lámpája és Nornir faliórája
 • Kele Sára Tangens bútorcsaládja (Design Lab)
 • Koralevics Rita „U” turn ülőkéje
 • Lakatos Dániel Tiles széke (Design Lab)
 • Leits Miklós Hommage lámpája (Design Lab)
 • Error N’ More TA tányérkészlete
 • Loomiosa Leaf és Delta lámpája
 • Oleant Blass Genesis lámpája
 • Position Collective márka Berii és Pran lámpacsaládja (Design Lab)

A francia dizájnintézetben a Paris Design Weeken kiállító hét tervező-gyártó páros és a Design Lab inkubációs program keretében elkészült alkotásaik:

 • Árkossy Bútor Kft. és Horváth Máté – Loop Bútorcsalád
 • Varkoly Fiai Kft. és Horváth Máté – Match moduláris ülőgarnitúra család
 • Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió és Leits Miklós – Hommage lámpacsalád
 • Rotte Kft. és Kele Sára – Tangens Office Home irodabútorcsalád
 • Balaton Bútor Kft. és Lakos Dániel – Tiles szék
 • Tilia 2002 Bt. és Ulmann István – Pet Flat intelligens kutyaház
 • Position Collective és Úri Lux Kft. – Berri lámpacsalád
FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom