Close
Három magyar luxusszálloda, ami idén elrabolta a szívünket

Három magyar luxusszálloda, ami idén elrabolta a szívünket

Ellátogattunk a Balatonhoz, megfordultunk Tarcalon és megpihentünk Somogyban, miközben fantasztikus környezetben pihentünk, zseniális fogásokat kóstoltunk és azt éreztük, ezt a luxust könnyen meg tudnánk szokni.

Mutatjuk, melyik volt az a három luxusszálooda, amiért szabályosan rajongtunk idén.

LUA Resort

Május végén nyitott meg a LUA Resort a Balaton partján. A koncepció az volt, hogy egy olyan szállodát hozzanak létre, amilyenre még nem volt példa és ami egészen új szintre emeli azt, amit eddig a magyar tenger partján eltöltött élményekről gondoltunk. Hát, sikerült nekik.

A füredi intézmény sikere nemcsak a balatoni régiót emeli fel, a teljes hazai vendéglátásra remek fényt vet. Azt üzeni, hogy érdemes kompromisszummentes prémium minőségben gondolkozni, a csúcsát kínálni valaminek, és

olyan nívót létrehozni, amely kategóriájában a világon bárhol megállná a helyét.

Ha egyetlen gondolattal kellene összefoglalni mindazt, amit a LUÁnál tapasztaltunk, azt mondhatnánk, ha pár évtized múlva visszatekintünk a balatoni vendéglátás történetére, azt fogjuk mondani, hogy a LUÁval egy új korszak vette kezdetét, és a luxus új szintje jelent meg a régióban.

Andrássy Kúria & Spa

Tarcal egyetlen mozdulattal felrajzolta magát az ország turisztikai térképére akkor, amikor megnyitott a varázslatos Andrássy Kúria & Spa. Maga az épület története egészen a 18. századig nyúlik vissza, még az

1700-as évek elején rakták le az alapjait az Andrássy család főúri vadászkúriájaként.

A tulajdonlevél egészen a második világháborúig a család széfjében pihent, majd a birtok 2008-tól szálloda és borászat kombinációjaként született újjá, 2019 óta a BDPST Group tulajdonolja és üzemelteti.

Az Andrássy Kúria & Spa esszenciája a hagyományok és a történelem tiszteletének ötvözése a dizájnnal, a luxussal és az elegancia harmóniájában. A helyről csak szuperlatívuszokban tudtunk írni, ahogyan az éttermétől, a Bobajkától is elálltak a szavaink, hiszen nemcsak a regionális és lokális alapanyagokból készült fogásaik zseniálisak, de a borkínálat is elképesztő.

A ropogó kandalló és az élő zene semmihez sem hasonlító hangulatáról pedig még nem is beszéltünk…

Hertelendy Exclusive

Amikor a Hertelendy-kastélyban jártunk, az jutott eszünkbe, hogy a szálloda egyszerre svájci, osztrák és magyar, egyszerre kicsi és mégis egy önmagában álló univerzum. Már első látogatásunkkor úgy éreztük, az ötcsillagos Hertelendy Exclusive-ban minden megvan: pihentető atmoszféra, lovak, medence, golfpálya, spa és repülőtér is.

Ráadásul, ha nagyon akarjuk, mindez a miénk lehet. Csak a miénk.

A Hertelendy olyan, mintha egy buborék lenne, a világnak egy olyan pontja, ahová nem érnek el a negatív energiák, aminek a hangulatába úgy lehet belesüppedni, mint egy bársonnyal bélelt, kényelmes karosszékbe. Nekünk pedig sikerült megélnünk a Hertelendy varázsát, minderről pedig ebben a cikkünkben számoltunk be.

(Fotók: LUA Resort, BDPST Group, Balogh Kata)

hotel | Hertelendy Kastély | lua resort | szálloda | luxusszálloda

FOLYTASD EZZEL

A tíz legfurcsább kérés, amit a légiutas-kísérők valaha kaptak

Mutatjuk, mely európai síterepeken lehet a legtöbb hóval számolni

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram