“Ha a magyar nyelv drog lenne, varázsgomba lenne”

„A versek egyszerűen jobban működnek magyarul. Áramlanak.” Ilyen és hasonló megható véleményen vannak ír és brit tanulók a magyar nyelvről.

„Lépcsóhász”

volt a legelső szava Sulaiman Bhaimian brit diáknak, amikor a budapesti ELTE-n elkezdett magyarul tanulni. Barátjának, az ír Owen Goodnak pedig az „elmosolyodik” a kedvence, mivel csak több szó segítségével lehet angolra fordítani – de nagyon szeretik a „halálhörgés” és a „nőcsábász” szavakat is.

Személy szerint mindig meghatódom, ha valaki magyarul kezd el tanulni – már csak azért is, mert köztudott, hogy ha a nyelvek állatok lennének, biztosan mi lennénk Godzilla –, és a legédesebb dolgok egyike, amikor egy külföldi magyarul beszél, akármennyi apró, kedves rontás is legyen benne. Mivel a napokban ünnepeltük a magyar nyelv napját – november 13-án –, ezért úgy gondoltuk, ezzel a nagyon aranyos tavalyi videóval köszöntjük meg mi is az anyanyelvünket – és azokat, akik a világ cirka hatezer-ötszáz nyelve közül épp a magyart választották maguknak.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1wRmRJzgCYTXyAEiMpkGx7ixFePwtv9-Fzrx5tx1Or8LkXvRv8aHj8q0Y&v=EOlVMjPNYCk&app=desktop

Ez is érdekelhet:

Ilyennek látja Grecsó Krisztián a lángoló Budapestet

A szegvári születésű alkotó arról a pillanatról írt a Roadsternek, amikor teljesen és végérvényesen megérkezett abba a városba, ahol jelenleg is él.

diák | angol | november 13 | magyar nyelv | magyar nyelv napja

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom