Close
“Ha a magyar nyelv drog lenne, varázsgomba lenne”

“Ha a magyar nyelv drog lenne, varázsgomba lenne”

„A versek egyszerűen jobban működnek magyarul. Áramlanak.” Ilyen és hasonló megható véleményen vannak ír és brit tanulók a magyar nyelvről.

„Lépcsóhász”

volt a legelső szava Sulaiman Bhaimian brit diáknak, amikor a budapesti ELTE-n elkezdett magyarul tanulni. Barátjának, az ír Owen Goodnak pedig az „elmosolyodik” a kedvence, mivel csak több szó segítségével lehet angolra fordítani – de nagyon szeretik a „halálhörgés” és a „nőcsábász” szavakat is.

Személy szerint mindig meghatódom, ha valaki magyarul kezd el tanulni – már csak azért is, mert köztudott, hogy ha a nyelvek állatok lennének, biztosan mi lennénk Godzilla –, és a legédesebb dolgok egyike, amikor egy külföldi magyarul beszél, akármennyi apró, kedves rontás is legyen benne. Mivel a napokban ünnepeltük a magyar nyelv napját – november 13-án –, ezért úgy gondoltuk, ezzel a nagyon aranyos tavalyi videóval köszöntjük meg mi is az anyanyelvünket – és azokat, akik a világ cirka hatezer-ötszáz nyelve közül épp a magyart választották maguknak.

Ez is érdekelhet:

magyar nyelv | angol | Örkény | magyar nyelv napja | november 13

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram