Close
Magyar oligarchák is csak álmodhatnak egy ilyen villáról

Magyar oligarchák is csak álmodhatnak egy ilyen villáról

Ez a luxusrezidencia még Hollywood nem apró mércéjéhez képest is az egekbe emeli a magaséletet.

Elhúzható falak és számos terasz tartozik ehhez a lélegzetelállító kaliforniai villához, mely Nyugat-Hollywood egyik legprominensebb részén, a Sunset Strip fölött épült. A háromemeletes luxusvilláról Los Angelesen túl San Gabriel hegyeire és a Csendes-óceánra tekinthet szerencsés tulajdonosa, egy pénzügyi szektorban dolgozó férfi.

Mivel a tulajdonos nagyon szereti az extrém sportokat, az Olson Kundig építésziroda nem egy kalandos és izgalmas megoldást tervezett a házba. Ilyenek például az eltolható falakkal változtatható terek, a meglepő színhasználatok (a sötét fémtől a mézszínű faburkolatokon át a rikító narancssárga bejárati ajtóig) és a nappali „guillotine” ablakai.

Az összesen ezernégyszázötvenhárom négyzetméteres otthonban a három szint három különböző hangulatot is jelöl. Az egyik szint a kilátást helyezi előtérbe egy feszített víztükrös medencével, egy következő szint a vendégeké és a nagy bulizásoké (ott található a konyha, a nappali, az étkező és a vendégszobák), a legfelső szint pedig a magánszféra helye: a hálószobáé, egy edzőteremé. A ház legalsó szintjén pedig a tulajdonos autógyűjteményét lehet megtekinteni, valamint kialakítottak még egy játszószobát, egy médiaszobát, egy borospincét és további két vendégszobát.

„Az volt a célunk, hogy az óriási ablakok és eltolható falak segítségével a kültér és beltér közti határok elmosódjanak”

– nyilatkozott az építészstúdió a villáról, mi pedig nagyon szívesen elmosódnánk egy finom itallal a medencében, karjaink közt Los Angelesszel és az amerikai álommal.

(Fotók: Nic Lehoux)

FOLYTASD EZZEL
Így tesz a környezet­tudatosságért a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áron
Luxus spa és négyszáz lakásos társasház készül a központi pályaudvar köré Manchesterben
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom