Magyar oligarchák is csak álmodhatnak egy ilyen villáról

Ez a luxusrezidencia még Hollywood nem apró mércéjéhez képest is az egekbe emeli a magaséletet.

Elhúzható falak és számos terasz tartozik ehhez a lélegzetelállító kaliforniai villához, mely Nyugat-Hollywood egyik legprominensebb részén, a Sunset Strip fölött épült. A háromemeletes luxusvilláról Los Angelesen túl San Gabriel hegyeire és a Csendes-óceánra tekinthet szerencsés tulajdonosa, egy pénzügyi szektorban dolgozó férfi.

Mivel a tulajdonos nagyon szereti az extrém sportokat, az Olson Kundig építésziroda nem egy kalandos és izgalmas megoldást tervezett a házba. Ilyenek például az eltolható falakkal változtatható terek, a meglepő színhasználatok (a sötét fémtől a mézszínű faburkolatokon át a rikító narancssárga bejárati ajtóig) és a nappali „guillotine” ablakai.

Az összesen ezernégyszázötvenhárom négyzetméteres otthonban a három szint három különböző hangulatot is jelöl. Az egyik szint a kilátást helyezi előtérbe egy feszített víztükrös medencével, egy következő szint a vendégeké és a nagy bulizásoké (ott található a konyha, a nappali, az étkező és a vendégszobák), a legfelső szint pedig a magánszféra helye: a hálószobáé, egy edzőteremé. A ház legalsó szintjén pedig a tulajdonos autógyűjteményét lehet megtekinteni, valamint kialakítottak még egy játszószobát, egy médiaszobát, egy borospincét és további két vendégszobát.

„Az volt a célunk, hogy az óriási ablakok és eltolható falak segítségével a kültér és beltér közti határok elmosódjanak”

– nyilatkozott az építészstúdió a villáról, mi pedig nagyon szívesen elmosódnánk egy finom itallal a medencében, karjaink közt Los Angelesszel és az amerikai álommal.

(Fotók: Nic Lehoux)

villa | hollywood | los angeles

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom