Kiderült, mikor vagyunk mi, magyarok igazán boldogok utazás közben

Kivel lesz boldog egy utazás, és miért utazunk egyedül? – Ezekre a kérdésekre kereste a választ a cseh utazási oldal, a Kiwi legújabb felmérésében, melyet Magyarország mellett Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Szlovákiában is elvégezték azok körében, akik az elmúlt hat évben legalább kétszer jártak külföldön.

A családunkkal, párunkkal szeretünk leginkább utazni, derül ki a felmérésből. A magyar kitöltők kétharmada válaszolta ezt, amikor arról kérdezték őket, hogy kivel utaznának azért, hogy boldog legyen az útjuk. Negyvenöt százalék a barátait, tíz százalék pedig a háziállatát jelölte meg, és

még ennél is többen voltak olyanok (tizenhárom százalék), akik legszívesebben egyedül utaznak.

A magyarok negyede utazott már egyedül magán, azaz nem üzleti út miatt. További minden negyedik magyar még nem utazott ugyan egyedül, de szeretné kipróbálni. Honfitársaink fele elzárkózik attól, hogy egyedül keljen útra, ezekkel az arányokkal nagyjából megegyezik az utazáshoz való hozzáállásunk a régióban vizsgált többi országéhoz.

A többi országhoz képest azonban nagyobb a szabadság iránti vágyunk. Tízből hatan azért választják vagy választanák az egyéni utazás, hogy

mindenben szabadon dönthessenek a költségvetéstől kezdve egészen a programok megtervezéséig.

Minden ötödik magyar azért utazik egyedül, mert szeretne autentikusabb élményeket szerezni azáltal, hogy jobban megismerkedik a helyiekkel és az adott ország kultúrájával. Minden tizedik honfitársunk konkrétan az ismerkedés lehetősége miatt utazik egyedül, míg körülbelül ugyanennyien a barátaikat vagy a rokonaikat látogatják meg, amikor egyedül szelik át az országhatárt.

(Fotó: Getty Images)

kutatás | kiwi | utazás | vizsgálat | felmérés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom