Ezeket a cseles utazási trükköket vetik be a magyarok, hogy spóroljanak a nyaraláson

Érdemes mérlegelni őket, könnyen nagyon sokat spórolhatunk velük!

A Kiwi.com felmérése alapján a magyarok aggódnak ugyan az elszálló árak miatt, de nem mondanak le az utazásról. Sőt, 53%-uk legalább egy olyan külföldi helyre elutazik idén, amelyet eddig még nem volt alkalma megnézni, és majdnem minden ötödik válaszadó (19%) a turisták tömegétől távoli, a megszokottól eltérő útra indul.

A magyarok utazási trükköket is bevetnek azért, hogy utazhassanak: a régióban vizsgált országok közül pl. mi ragaszkodunk legkevésbé ahhoz a dátumhoz, amit kinéztünk magunknak.

Tízből hat magyar (61%) hajlandó áttenni az utazás tervezett dátumát, ha azzal spórolhat. 24% pedig akár kitérőket is beiktat és egy vagy több helyen is megáll, ha így kevesebbet költ; ráadásul több helyet is meglátogathat, amíg elér a fő úticéljára.

A felméréskor a magyarok mellett a cseheket, szlovákokat, lengyeleket és románokat is megkérdezték, hogy bevetnek-e, és ha igen milyen trükköket azért, hogy utazhassanak. A válaszadók többsége (63%) a szállásárak miatt aggódik leginkább, közel minden második megkérdezettet a megemelkedett éttermi költségek és a magas repülőjegyárak is aggasztják, de a konkrét utazási tervekben ez nem mutatkozik meg. Sőt, a többség elutazik idén legalább egy olyan helyre, ahol eddig nem járt.

Magyar utazási hackek

Bár a főszezonban magasabb repülőjegy-árak miatt a magyarok 42%-a aggódik, a többség hajlandó bevetni különböző trükköket, hogy spórolhasson. A magyarok különösen leleményesek:

a régióban vizsgált országok közül mi ragaszkodunk legkevésbé (12%) ahhoz a dátumhoz, amit kinéztünk magunknak. És milyen jól tesszük, ugyanis gyakran előfordul, hogy már néhány nap különbség is üdvös lehet a pénztárcánknak, és így a repülőút jóval olcsóbb lesz, mint az eredetileg kiválasztott időpontban.

Míg a régiós átlag szerint a válaszadók 53%-a hajlandó áttenni az utazása tervezett dátumát, ha akkor spórolhat, addig nálunk ez az arány 61% (a legmagasabb a vizsgált országok körében). Átlag feletti (24%) a hajlandóságunk azzal kapcsolatban is, hogy beiktassunk kitérőket, és megálljunk egy vagy több helyen. Így kevesebbet költünk, és több helyet is meglátogathatunk, amíg elérünk a fő úticélunkra.

A magyarok 32%-a követi a repülőjegyakciókat a felmérés alapján; jellemzően ők azok, akik lecsapnak a jó ajánlatokra, és elutaznak olyan helyekre is, amelyek nem szerepeltek az eredeti terveik között.

Így lehet olcsó repülőjegyeket találni

Számos utazási trükköt bevethetünk a kedvezőbb ár érdekében. Ha például csak egy útra szeretnénk utazni, akkor van egy jó trükkünk arra, ez hogyan lehet olcsóbb. Előfordulhat ugyanis, hogy az egy útra szóló jegyekért a légitársaságok többet kérnek, mint a retúrjegyekért.

A Kiwi.com keresési technológiájának köszönhetően a retúrjegyek opcióit is megjeleníti, ha így együtt olcsóbb az út (valamely véletlenszerű visszautazási dátummal). Természetesen nem muszáj igénybe venni a retúrjegyet, csak pénzt spórolhatunk vele, hogy eljussunk oda, ahová szeretnénk.

Nem csak a helyszínt, hanem az időpontot illetően sem árthat a rugalmasság, bár ahogy a felmérés mutatja, ezen a téren a magyarok kimondottan trükkösek. Konkrét utazási dátum helyett kiválaszthatjuk a kívánt hetet vagy hónapot, és megadhatjuk, hogy hány napot szeretnénk tartózkodni a célállomáson. A keresőmotor pedig a legjobb találatokat adja ki nekünk. Ezzel a keresési trükkel is olcsóbb repülőjegyhez juthatunk.

De van egy olyan hack is, ami segít bármely célállomás elérésében, még akkor is, ha a légitársaságok nem adják meg azt meglévő útvonalként. Ha a keresőbe beírjuk, hogy hová és mikor szeretnénk menni, akkor összeállít egy utazási útvonalat a különböző légitársaságok különálló járataiból. Az árriasztások nyomon követik a kiválasztott útvonalakat, és értesítést küldenek, ha csökken az ár, így nem kell folyamatosan ellenőriznünk, mi a legjobb deal.

A Nomad több városra terjeszti ki a keresést, amivel az igazi világjárók egyik  kedvenc hackje lehet. A megálmodott úticélok és az ott eltölteni kívánt idő után a legolcsóbb és legpraktikusabb útvonalakat adja ki a rendszer. A Multicity keresési funkciónál megadhatjuk az úticélt, az indulást, az érkezést és a dátumot minden egyes városhoz, amelyet szeretnénk meglátogatni. Ez különösen akkor hasznos keresési lehetőség, ha bizonyos helyekre meghatározott időben és meghatározott sorrendben kell megérkeznünk.

(Fotók: Unsplash)

magyarok | repülés | utazás | utazási szokás | hack

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom