Close
Magyar vodkával is segíthetsz az Ukrajnából menekülőkön

Magyar vodkával is segíthetsz az Ukrajnából menekülőkön

Sajátos módon reagált az oroszországi termékek egyre kiterjedtebbé váló bojkottjára a Rézangyal termékeket gyártó Angyalgyár Kft.: száz százalékban Magyarországon készült vodkával léptek a piacra, amelynek minden eladott palackja után egy euróval támogatják az Ukrajnát elhagyni kényszerülőket.

Az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül igyekszik segíteni az északkeleti szomszédunkból menekülőknek az Angyalgyár Kft. A Rézangyal pálinkákat gyártó cég legújabb termékének minden értékesített palackja után egy euróval járul hozzá az Ukrajnát a háború miatt elhagyni kényszerülők sorsának könnyebbé tételéhez. Ezen túlmenően munkalehetőséget is ajánlanak abban az üzemben, ahol a cég legújabb szeszesitala, a Cheers 4 Peace vodka készül.

Noha a vodka származási helye a közhiedelemben Oroszország, a piacon kiváló minőségű lengyel, finn és svéd versenyzők is aktívak, a luxuskategóriában pedig – mint számos egyéb téren – a franciák viszik a prímet.

Ebbe a versenybe száll be most prémium termékével az Angyalgyár: a száz százalékban magyar Cheers 4 Peace-t hazai gabonából és munkaerővel állítják elő.

“Bízunk benne, hogy ezt az újabb magyar terméket ugyanolyan lelkesen fogadják a hazai fogyasztók, mint az első hazai prémium gint” – mondta Gaspari Zsolt, az Angyalgyár ügyvezető igazgatója. Hozzátette: az elérhető árú, prémium minőségű szeszesital azoknak a vendéglátósoknak is jó lehetőség, akik az orosz termékeket, köztük a vodkákat – a háború sújtotta Ukrajna iránti szolidaritásból – eltávolították a polcaikról.

Gaspari Zsolt lehetségesnek nevezte, hogy az ötlet és az arculat működőképességét a nemzetközi porondon is tesztelik. A nemzetközi kampányban azonban csak olyan szeszesital-gyártók vehetnek részt, amelyek készek rá, hogy a saját országukban az Angyalgyár által ellenőrzött szervezeten keresztül folytassák az adományozást a háború elől menekülők javára.

Jó néhány magyarországi civil- és jótékonysági szervezeten, illetve egyéb platformon keresztül van lehetőség adományokkal támogatni az ukrajnai háború elszenvedőit. Korábban mi is összegyűjtöttünk pár adakozási lehetőséget.

vodka | magyar | ukrajna | háború | támogatás

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram