Így segíthetsz az ukrajnai háború érintettjein

Jó néhány magyarországi civil- és jótékonysági szervezeten, illetve egyéb platformon keresztül van lehetőség adományokkal támogatni az ukrajnai háború elszenvedőit. Összegyűjtöttünk pár adakozási lehetőséget. 

UNICEF Magyarország

A szervezet egészségügyi csapatokat mozgósít a helyszínen elsősegélynyújtás céljából; ehhez orvosi eszközöket, gyógyszereket, kötszereket szereznek be. Élelmet, tiszta vizet és ruházatot juttatnak el a háborús területen tartózkodó gyermekeknek és családjaiknak.  Sátrakat, matracokat és takarókat biztosítanak a fedél nélkül maradt, óvóhelyre kényszerült gyerekeknek. Az UNICEF munkájának támogatásáról ide kattintva lehet tájékozódni.

Magyar Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtést hirdet az ukrajnai háborús helyzet miatt bajbajutottak megsegítésére. A jótékonysági szervezet első számú feladata most is az, hogy minél hatékonyabban tudja segíteni a humanitárius katasztrófa érintettjeit. A 1359-es adományvonalunk hívásával közvetlenül lehet támogatni a segítségnyújtást, a pénzadományokat pedig a Magyar Vöröskereszt 10405004-00026548-00000009-es számlájára lehet utalni. Bővebb információk itt.

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Készen állnak, hogy bekapcsolódjanak a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátásába. Beregszászi központjuk mellett Lembergben is koordinációs központot hoznak létre. Folyamatosan kapcsolatban vannak a kelet- és közép-ukrajnai partnerszervezeteikkel, így a szükséges biztonsági feltételek mellett az ország többi régiójában is végre tudnak hajtani humanitárius akciókat. Országos adománygyűjtést hirdetnek a szomszédos országban kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramjuk támogatására. További részletek ide kattintva olvashatók.

Magyar Református Szeretetszolgálat

A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei minden erejükkel segítik az ukrajnai válsághelyzet áldozatait. Segélyszállítmányaik elindultak az ukrán-magyar határ felé, hogy ezzel is támogassák határon túl maradt honfitársainkat. Folyamatosan tájékoztatják, útbaigazítják a háború elől Magyarországra menekülteket, hogy lehetőség szerint szálláshelyet, élelmet, tisztálkodási-, ruházati- vagy akár lelki támogatást nyújtsanak nekik.  Továbbra is szeretettel fogadják az adományokat ezen az oldalon keresztül, vagy közvetlen utalással is lehetséges felajánlást küldeni a 10702019-85008898-51100005 (CIB) bankszámlaszámra. (A közlemény rovatba kérik beírni: Nemzeti Összefogás).

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő akciót indít a kárpátaljai területekre érkező menekültek támogatására, egyúttal felkészíti a kelet-magyarországi térségben működő intézményeit és önkéntes szervezeteit az Ukrajnát ért támadás nyomán Magyarországra érkező emberek megsegítésére, szükség esetén befogadására. A Máltai Szeretetszolgálat az Ukrajnában kialakult válsághelyzetre tekintettel meghirdetett humanitárius akcióinak támogatására gyűjtést indít, aki segíteni szeretne, a 11784009-20200776 számú számlára indított átutalással, vagy az adomanyozz.hu oldalon indított online befizetéssel, vagy a 1350-es adományvonalon hívásonként 250 forinttal segíthet. Bővebb információk itt érhetők el.

Baptista Szeretetszolgálat

Az 1355-ös baptista adományvonal felhívásával 300 forinttal támogathatod az ukrajnai háború érintettjeit. Pénzadományt "Ukrajna" közleménnyel az UniCredit 10918001-55555555-55555555-ös számlaszámán fogadnak. Online adományozás ezen az oldalon lehetséges.

Szallas.hu

A szállásfoglaló oldal célja elindítani egy felületet és egyúttal egy közösségi mozgalmat, ami keretében sikeresen összekötik azokat az Ukrajnából érkezőket, akiknek szállásra van szüksége, és olyan szállásadókat, akik rendelkeznek a menekültek elszállásolására alkalmas feltételekkel és térítésmentesen vagy kedvezményesen fogadják a családokat határ mentén, vagy egyéb felajánlással segítik a rászorulókat. A Szallas.hu a kampányban résztvevő ajánlatokra jutalékmentességet biztosít a csatlakozó partnerek számára. Jelenleg is dolgoznak a felajánlások összegzésén, hamarosan listaoldal készül a kampányhoz csatlakozó szálláshelyekről. Amennyiben civil felajánlás érkezik, ezt a weboldalukon nem tudjuk megjeleníteni technikai akadályok miatt, de ebben a Facebook-eseményben van lehetőség közzétenni. A Facebook-eseményben várják önkéntes fordítók csatlakozását is, akik segítenek az összeköttetésben. Közvetítőként hisznek a kommunikáció és a szavak erejében, és hogy teljes országos elérésükkel gyorsan és egyszerűen tudnak információt adni a szabad helyekről és elérhető felajánlásokról.

(Forrás: az UNICEF, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a szallas.hu, a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Vöröskereszt Facebook-oldalai, illetve hivatalos oldalai, fotók: Getty Images)

felajánlás | Magyar Vöröskereszt | adakozás | ukrajna | UNICEF Magyarország

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom