Érdekes dolgok derültek ki a magyarok nyaralási szokásairól

Az idei nyaralás szempontjából a járvány már kevésbé jelent akadályt, sokkal inkább a pénzügyi lehetőségeken múlik a tervezés.

A K&H Bank nemrég elvégzett felméréséből az derül ki, hogy a külföldi nyaralással ugyan nagyobb arányban számolnak a megkérdezettek, mint tavaly, de a legalább ötnapos belföldi utat tervezők aránya nem változott egy év alatt, és a többség ennél rövidebb vakációval számol.

A tihanyi bencés monostor

A középkorúak negyede számol külföldi nyaralással; a 30–59 évesek 42 százaléka szerint belefér a büdzsébe egy több mint ötnapos pihenés belföldön, és 26 százalék a külföldi utazást sem tartja kizártnak. Ugyanakkor a többség nem számol hosszabb nyaralással, 58 százalékuk a pénzhiány miatt mond le az utazásról.

A veronai Malcesine, és a legnagyobb olaszországi tó, a Garda

A legalább ötnapos belföldi nyaralást tervezők aránya lényegében megegyezik a tavalyival,

a 26 százalékos külföldi nyaralást is fontolgató arány 10 százalékpontos növekmény a tavalyihoz képest.

Hóra, az Égei-tengerben található kis sziget, Folégandrosz székhelye

A kutatás szerint ugyanakkor a többség nem látja reálisnak a több mint ötnapos nyaralást. 58 százalék kénytelen nemet mondani a belföldre, a megkérdezettek háromnegyedénél egy külföldi út nem reális a pénzhiány miatt.

Berlini naplemente

Az is kiderült a felmérésből, hogy a válaszadók 32 százaléka azért mond nemet a nyaralásra, mert az arra szánt megtakarítását másra költené. Az idén viszonylag sokan, a megkérdezettek 24 százaléka azt mondta, nem biztos, hogy egyáltalán lesz ideje egy hosszabb utazásra.

Ez is érdekelhet:

Ezen a kevésbé ismert karibi szigeten ragyogóan kék a víz és több a flamingó, mint az ember

Ez egy olyan hely, amit egyszer az életben a saját szemeddel kellett látnod.

(Forrás: MTI)

balaton | belföld | külföld | magyar | nyaralás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom