Édesek és krémesek, mentesek és ízesek – Íme, Magyarország legjobb cukrászdái

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő. Mindez jelen van ma Magyarország legkiválóbb cukrászdáiban.

Vegyük bár az irányt a Balatoni vidék felé, vagy induljunk keletre, ma már az ország minden pontján találkozhatunk kiemelkedő és említésre méltó cukrászdával.

Az idei Audi-Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz keresztül-kasul bejárta Magyarországot, hogy felkutassa azt a tizenöt legkiválóbb cukrászműhelyt, mely helyet kapott a 2023-as toplistán.

Impozáns listájának élén azonban nem történt trónfosztás: ahogy tavaly, úgy idén is az óbudai Málna The Pastry Shop hozta el az év cukrászdája díjat, a Hungarian Pasty Shop Best of The Best elismerés pedig továbbra is a váci Mihályi Patisserie-t illeti.

Top 10 cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint:

 • Málna The Pastry Shop - Dining Guide az év cukrászdája-díj
 • Auguszt József Cukrászdája
 • Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred)
 • Chouchou
 • Desszert.Neked formációk
 • Gerbeaud Café
 • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)
 • Matild Grand Cafe
 • Nour – Art Of Desserts (Budaörs)
 • The Ritz-Carlton Budapest                                                                            

Top 7 vidéki cukrászda az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz szerint: 

 • Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda (Sopron)
 • Bergmann Cukrászdák (Balatonfüred)
 • Desszertem (Miskolc)
 • La Tène Desszertműhely & Kávéház (Badacsony)
 • Mónisüti (Gyenesdiás)
 • Nour – Art Of Desserts (Budaörs)
 • Sakura Cukrászda (Nagymaros)

A Mihályi Patisserie 2023-ban ünnepli tizenötödik születésnapját. A Dining Guide 2018 óta négyszer is az év cukrászdája díjjal ismerte el Mihályi László desszertszalonjának teljesítményét. Az alapító Mihályi László klasszikus cukrász, a francia cukrászati stílus magyarországi úttörője és meghonosítója. Dolgozott számos helyen, Ausztriától Norvégián át Sanghajig, de többször megfordult és tanult Japánban és Franciaországban is. Az elhivatott szakember karrierjének számos előkelő állomásán megszerzett tudása és tapasztalata garantálja a váci cukrászda kiválóságát.

Amit Mihályi László képvisel a cukrászatban, azt nagyon kevesen tudják az országban, cukrászdája hosszú évek óta töretlen sikerrel üzemel. A csúcsminőségű alapanyagokkal készülő desszertek választékában megtalálhatók a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, továbbá a „Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik formabontó megvalósítások is, francia és olasz inspirációk. A Mihályi Patisserie teljesítményét az Audi Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2023-ban is a Dining Guide Hungarian Pasty Shop Best of The Best díjával értékeli. Ebbe a 2022- ben bevezetett új kategóriába csak a minimum két alkalommal az év legjobb teljesítményét nyújtó helyek kerülhetnek.

Az ötéves óbudai Málna The Pastry shop a megnyitását követően rögtön Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált. Az egység társtulajdonosa, szakmai vezetője az elismert, komoly szaktekintélynek számító Kolonics Zoltán, a Gerbeaud egykori főcukrásza. A nagyon komoly, modern felfogású, francia stílusú cukrászda a cukrász és felesége, Ágnes családi vállalkozásaként működik. Kolonics Zoltán gondolkodásmódját a tradicionális magyar cukrászat megújítása, a desszertek kortárs látásmódú újrafogalmazása vezérli. A Málna desszertkoncepciói nagyon komolyan összerakott desszertek, amelyek minősége a magyar mezőnyben magasan a legjobbak közé emeli a Málnát. A cukrászat nagyon finom, érzékeny összeállítású süteményekkel hódit. Signature desszertnek számítanak a Kávésmálnás Opera, a „Málna”, a Lactée-karamell-málna, az almás pite, és az Esterházy is.

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működő családi vállalkozás, amelynek első magyarországi üzlete a soproni cukrászda. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. Soproni üzletét 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig 2009 óta üzemel nagy népszerűség mellett, ahol csokoládékóstolókat is rendeznek. A magas minőségű Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda hűen képviseli az a szemléletet, amely a tudáson, a tapasztalaton és a kiemelkedő színvonalon alapul.

A djíazottakról és a gáláról itt lehet bővebben olvasni.  

Audi-Dining Guide TOP100 | lista | cukrászdái | magyarország | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom