Close
A Mai Manó Házban úgy találkoznak a fotók és a könyvek, ahogyan eddig soha

A Mai Manó Házban úgy találkoznak a fotók és a könyvek, ahogyan eddig soha

Havonta egyszer olyan beszélgetőestet rendeznek, melyen egy-egy izgalmas, népszerű és fontos témát közelítenek meg újonnan megjelent könyveken és kortárs fotóművészek alkotásain keresztül.

Az első évadban, azaz a 2020 márciusáig tartó programsorozatban szó esik női szerepekről és lehetőségekről, irodalmi szakácskönyvekről és gasztrofotókról, képregényekről, társadalmi ügyeket támogató fotósorozatokról. De a pszichológia és a történelmi témák iránt érdeklődőkre is gondoltak, jövőre a magyar rebellisek és az érzelmi libikókák kerülnek a beszélgetések fókuszába. Céljuk, hogy egy nyitott, művészetkedvelő közösséget építsenek, melynek tagjai rendszeresen visszajárnak az eseményekre, pont, mint egy könyvklub tagjai. Az estek különleges hangulatáról Európa egyik legimpozánsabb fényképészműterme, a Mai Manó Ház Napfényműterme gondoskodik. A beszélgetések után a Vylyan Pincészet borai is szerepet kapnak.

Az első beszélgetés 2019. november 12-én, kedden 18 órától kezdődik, témája Babarczy Eszter: A mérgezett nő (Jelenkor Kiadó) című könyve és Szombat Éva fotóművész munkái.

A témához kapcsolódó további könyvek:

Melinda Gates: A nő helyeVáltoztassuk meg a világot a nők erejével! (Bookline Könyvek)
Malala Yousafzai: Nincs más út (Bookline Könyvek)

Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve – Szépség, egészség, termékenység
és szexualitás a 19–20. század fordulóján (Park Könyvkiadó)

Az est tematikájában szereplő könyvek 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. A könyvklubra belépőjegyet kell váltani (ennek ára 2500 Ft, tartalmazza a beszélgetésen való részvételt, egy pohár bort, és látogatható vele a Mai Manó Ház aktuális kiállítása (2020. január 19-ig az Araki: Érzelmes utazás) is. Jegyek előzetesen és aznap este is válthatók a Mai Manó Ház jegypénztárában (1065 Budapest, Nagymező u. 20.).

Ilyen és ehhez hasonló Araki-fotókat lehet megnézni az első könyvklub alkalmával
Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom