Close
A Mai Manó Házban úgy találkoznak a fotók és a könyvek, ahogyan eddig soha

A Mai Manó Házban úgy találkoznak a fotók és a könyvek, ahogyan eddig soha

Havonta egyszer olyan beszélgetőestet rendeznek, melyen egy-egy izgalmas, népszerű és fontos témát közelítenek meg újonnan megjelent könyveken és kortárs fotóművészek alkotásain keresztül.

Az első évadban, azaz a 2020 márciusáig tartó programsorozatban szó esik női szerepekről és lehetőségekről, irodalmi szakácskönyvekről és gasztrofotókról, képregényekről, társadalmi ügyeket támogató fotósorozatokról. De a pszichológia és a történelmi témák iránt érdeklődőkre is gondoltak, jövőre a magyar rebellisek és az érzelmi libikókák kerülnek a beszélgetések fókuszába. Céljuk, hogy egy nyitott, művészetkedvelő közösséget építsenek, melynek tagjai rendszeresen visszajárnak az eseményekre, pont, mint egy könyvklub tagjai. Az estek különleges hangulatáról Európa egyik legimpozánsabb fényképészműterme, a Mai Manó Ház Napfényműterme gondoskodik. A beszélgetések után a Vylyan Pincészet borai is szerepet kapnak.

Az első beszélgetés 2019. november 12-én, kedden 18 órától kezdődik, témája Babarczy Eszter: A mérgezett nő (Jelenkor Kiadó) című könyve és Szombat Éva fotóművész munkái.

A témához kapcsolódó további könyvek:

Melinda Gates: A nő helyeVáltoztassuk meg a világot a nők erejével! (Bookline Könyvek)
Malala Yousafzai: Nincs más út (Bookline Könyvek)

Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve – Szépség, egészség, termékenység
és szexualitás a 19–20. század fordulóján (Park Könyvkiadó)

Az est tematikájában szereplő könyvek 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg. A könyvklubra belépőjegyet kell váltani (ennek ára 2500 Ft, tartalmazza a beszélgetésen való részvételt, egy pohár bort, és látogatható vele a Mai Manó Ház aktuális kiállítása (2020. január 19-ig az Araki: Érzelmes utazás) is. Jegyek előzetesen és aznap este is válthatók a Mai Manó Ház jegypénztárában (1065 Budapest, Nagymező u. 20.).

Ilyen és ehhez hasonló Araki-fotókat lehet megnézni az első könyvklub alkalmával

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Getty Images)

könyvek | fotó | olvasás | libri | Mai Manó Ház

FOLYTASD EZZEL

Száznál is több programmal készül Budapest a 150. születésnapjára 

Hétfő este nézz fel az égre, valami nagyon különlegeset fogsz látni!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram