A világ talán legszebb, de leginkább alulértékelt szigeteit lehet mostantól felfedezni

A Makana Ferry új kompja a Karib-tengeren hét szigetet köt össze, amik bár csodálatosak, kevésbé ismertek.

A Karib-tenger partvidéke fehér homokos strandokkal és végtelennek tűnő napsütéssel várja az utazókat. A szigetvilág legfestőibb helyei rengeteg turistát vonzanak évről évre, vannak azonban olyan eldugott gyöngyszemek is, amelyek viszonylag érintetlenek. A térség leginkább alulértékelt szigetei ráadásul mostantól sokkal könnyebben felfedezhetők a Makana Ferry nevű cégnek köszönhetően.

A Makana a közelmúltban egy vadonatúj szolgáltatáscsomagot indított el. A céljuk az volt, hogy megkönnyítsék a szigetek közötti közlekedést. A kompjárat hét szigetet, a Saba, Sint Eustatius (más néven Statia), Sint Maarten és St Kitts, Nevis, St Barts és Anguilla szigetét köti össze. Mindegyik elképesztő természeti szépséget kínál,

kultúrájukban pedig a holland gyarmatosítás is megjelenik.

Az új kompjárat várhatóan Sint Maarten turizmusát lendíti majd fel leginkább, hiszen harminchét pompás strandjával, zseniális ételeivel, fantasztikus vásárlási lehetőségeivel és nyüzsgő éjszakai életével tökéletes úti célnak számít.

Azonban a két kisebb sziget, Saba és Sint Eustatius az utazási szakértők szerint az igazi feltáratlan kincs. A Sint Eustatius páratlan szépsége ellenére nem érintett a tömegturizmussal. Az oda érkezők első számú célja a The Quill nevű alvó vulkán, ami remek kirándulóhely, de tökéletes választás a sziget a sznorkelezés szerelmeseinek is.

A karibi szigetektől szokatlan módon Sabának csupán egyetlen strandja van, ráadásul júniustól októberig lehet csak használni, ugyanis szabályosan eltűnik a vízállás változásával.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty)

sziget | komp | hajó | karib-tenger

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom