Színházként született újjá ez a látványos 19. századi malátaház

A Tim Ronalds Architects tervező iroda egy Canterburyben található 19. századi malátaházat alakított át monumentális színházzá úgy, hogy közben megtartotta az eredeti épület acél, tégla és faszerkezetét is.

A londoni székhelyű cég egy négyszáz férőhelyes színházat, tánc- és drámastúdiókat, öltözőket és tárolóhelyiségeket alakított ki az 1898-ban épült egykori malátaházban úgy, hogy közben folyamatosan arra törekedett, hogy az eredeti szerkezetből minél többet megőrizhessen, így megtarthassa az épület autentikus stílusát.

A malátaház belül három különálló részből állt, amelyek lekövették a malátagyártás teljes folyamatát.

A belső terekben a vastag téglafalak, a durva textúrák, a masszív öntöttvas oszlopok és gerendák, a nehéz fapadlók és a rácsos tartószerkezetek domináltak, az újjászületés során pedig meg is őrizték ezeket.

Azonban jelentősen átszabták a fő helyiséget, hiszen egy háromszintes teret kellett létrehozniuk nézőtérrel, színpaddal és zenekari árokkal együtt. Ehhez új acélrácsokat kellett helyezniük a tetőbe, így elvághatták a meglévő oszlopok egy részét.

A nézőtér és különösen az erkély kialakításakor az olyan robosztus anyagokra esett a választásuk, mint a fa és az acél annak érdekében, hogy az ipari történelemmel rendelkező épület szerkezetébe minél inkább beleolvadhasson.

A komplexumban helyet kapott még egy étkező és több kisebb stúdió is, a földszinti terekben pedig konyha és mosdóhelyiségek találhatók.

(Fotók és forrás: Dezeen)

enteriőr | malátaház | színház | sörgyár | belsőépítészet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom