Close
Színházként született újjá ez a látványos 19. századi malátaház

Színházként született újjá ez a látványos 19. századi malátaház

A Tim Ronalds Architects tervező iroda egy Canterburyben található 19. századi malátaházat alakított át monumentális színházzá úgy, hogy közben megtartotta az eredeti épület acél, tégla és faszerkezetét is.

A londoni székhelyű cég egy négyszáz férőhelyes színházat, tánc- és drámastúdiókat, öltözőket és tárolóhelyiségeket alakított ki az 1898-ban épült egykori malátaházban úgy, hogy közben folyamatosan arra törekedett, hogy az eredeti szerkezetből minél többet megőrizhessen, így megtarthassa az épület autentikus stílusát.

A malátaház belül három különálló részből állt, amelyek lekövették a malátagyártás teljes folyamatát.

A belső terekben a vastag téglafalak, a durva textúrák, a masszív öntöttvas oszlopok és gerendák, a nehéz fapadlók és a rácsos tartószerkezetek domináltak, az újjászületés során pedig meg is őrizték ezeket.

Azonban jelentősen átszabták a fő helyiséget, hiszen egy háromszintes teret kellett létrehozniuk nézőtérrel, színpaddal és zenekari árokkal együtt. Ehhez új acélrácsokat kellett helyezniük a tetőbe, így elvághatták a meglévő oszlopok egy részét.

A nézőtér és különösen az erkély kialakításakor az olyan robosztus anyagokra esett a választásuk, mint a fa és az acél annak érdekében, hogy az ipari történelemmel rendelkező épület szerkezetébe minél inkább beleolvadhasson.

A komplexumban helyet kapott még egy étkező és több kisebb stúdió is, a földszinti terekben pedig konyha és mosdóhelyiségek találhatók.

(Fotók és forrás: Dezeen)

sörgyár | építészet | belsőépítészet | malátaház | enteriőr

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram