Ezzel az egyetlen hozzávalóval lesz különlegesen finom a desszert

A szakértők szerint a trópusi gyümölcsök közül a maracuja, vagy más néven passiógyümölcs az igazi aduász akkor, ha desszerteket készítünk. A kissé savanykás ízvilága miatt egyetlen pillanat alatt különlegessé változtatja a legegyszerűbb édességeket is.

A maracuja fanyarságot kölcsönöz a desszerteknek, így zseniálisan ellensúlyozza a sütemények édes ízvilágát. Ráadásul számos módon felhasználhatjuk, így érdemes minden kreativitásunkat elővenni és bátran kísérletezni vele. Beletehetjük a karamellszószba, felhasználhatjuk a levét a krémekbe, vagy rácsepegtethetjük pohárkrémünk tetejére .

A passiógyümölcs jól párosítható a banánnal, így banánkenyér, muffin vagy gyümölcsös piték csodálatos kiegészítő eleme is lehet.

Társíthatjuk az őszibarackhoz és az eperhez is, de tökéletesen működhet a krémes desszertekben, így a mousse-okban és a fagylaltokban is. Kevésbé gondolnánk, de igaz:

a csokoládés desszerteket is új dimenzióba emelheti.

Így készül a mousse maracujával

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál zselatinpor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csésze maracuja
  • 4 deciliter cukrozott sűrített tej
  • 1 ¼ csésze tejszín
  • 1 evőkanál friss limelé

A tetejére

  • 2 maracuja
  • ¼ csésze cukor

Elkészítése:

Első lépés: A zselatint és a vizet egy kis tálban összekeverjük, mikrohullámú sütőben 30 másodpercig melegítjük, majd félretesszük.

Második lépés: Egy csészényi maracuját turmixgépbe tesszük a sűrített tejjel, a tejszínnel, a lime lével és a zselatinnal. Pár perc alatt alaposan összeturmixoljuk, majd a kapott masszát hat részre osztjuk és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.

Harmadik lépés: Egy kis serpenyőben összefőzzük a két maracuja kikapart belsejét negyed csészényi cukorral, felforraljuk, majd alacsony lángon kissé besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd ráöntjük a mousse-ok tetejére. Fogyasztás előtt három órán át hűtőben pihentetjük.

(Forrás: The Daily Meal és Casual Foodist, fotók: Getty)

passiógyümölcs | desszert | pohárkrém | mousse | sütemény | maracuja

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés