Ezzel az egyetlen hozzávalóval lesz különlegesen finom a desszert

A szakértők szerint a trópusi gyümölcsök közül a maracuja, vagy más néven passiógyümölcs az igazi aduász akkor, ha desszerteket készítünk. A kissé savanykás ízvilága miatt egyetlen pillanat alatt különlegessé változtatja a legegyszerűbb édességeket is.

A maracuja fanyarságot kölcsönöz a desszerteknek, így zseniálisan ellensúlyozza a sütemények édes ízvilágát. Ráadásul számos módon felhasználhatjuk, így érdemes minden kreativitásunkat elővenni és bátran kísérletezni vele. Beletehetjük a karamellszószba, felhasználhatjuk a levét a krémekbe, vagy rácsepegtethetjük pohárkrémünk tetejére .

A passiógyümölcs jól párosítható a banánnal, így banánkenyér, muffin vagy gyümölcsös piték csodálatos kiegészítő eleme is lehet.

Társíthatjuk az őszibarackhoz és az eperhez is, de tökéletesen működhet a krémes desszertekben, így a mousse-okban és a fagylaltokban is. Kevésbé gondolnánk, de igaz:

a csokoládés desszerteket is új dimenzióba emelheti.

Így készül a mousse maracujával

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál zselatinpor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 csésze maracuja
  • 4 deciliter cukrozott sűrített tej
  • 1 ¼ csésze tejszín
  • 1 evőkanál friss limelé

A tetejére

  • 2 maracuja
  • ¼ csésze cukor

Elkészítése:

Első lépés: A zselatint és a vizet egy kis tálban összekeverjük, mikrohullámú sütőben 30 másodpercig melegítjük, majd félretesszük.

Második lépés: Egy csészényi maracuját turmixgépbe tesszük a sűrített tejjel, a tejszínnel, a lime lével és a zselatinnal. Pár perc alatt alaposan összeturmixoljuk, majd a kapott masszát hat részre osztjuk és tálkákba vagy poharakba adagoljuk.

Harmadik lépés: Egy kis serpenyőben összefőzzük a két maracuja kikapart belsejét negyed csészényi cukorral, felforraljuk, majd alacsony lángon kissé besűrítjük. Levesszük a tűzről, majd ráöntjük a mousse-ok tetejére. Fogyasztás előtt három órán át hűtőben pihentetjük.

(Forrás: The Daily Meal és Casual Foodist, fotók: Getty)

maracuja | desszert | sütemény | mousse | passiógyümölcs

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom