Close
Nem akárki hajtotta ezt az ördögi Lamborghinit, most viszont új gazdára vár

Nem akárki hajtotta ezt az ördögi Lamborghinit, most viszont új gazdára vár

Az biztos, hogy sokan örömmel elfogadnák. A kérdés már csak az, hogy ki lehetne méltó rá?

No meg persze az, hogy ki tud érte kifizetni 40-50 millió forintot, a tervek szerint ugyanis ennyiért árverezik majd el március elején. Az autó eszmei értékét nagyban növeli az a tény, hogy mindeddig az egyik legsikeresebb amerikai autóversenyző, Mario Andretti tulajdonában állt.

Az olasz származású pilóta szinte minden jelentős autós sorozatban győzni tudott,

a mai napig ő az egyetlen versenyző, aki megnyerte az indianapolisi 500-as versenyt, a NASCAR-ban szereplő Daytona 500-as futamot és a Forma-1-es világbajnokságot is.

Öt évtizeden át húzódó példátlanul sikeres karrierje alatt (még 53 évesen is nyerni tudott az IndyCarban) több mint száz futamgyőzelmet zsebelt be a különböző versenysorozatokban.

Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy Andretti jó ízléssel nyúlt az olasz sportkocsikhoz. Ezt az 1991-es Lamborghini Diablót is nagy becsben tartotta pennsylvaniai otthonában. Tavaly az autó egy igen alapos felújításon esett át, mind műszakilag, mind esztétikailag felfrissítették. A belseje azonban egy új sztereó fejegységtől eltekintve teljesen eredeti és érintetlen. Pont úgy tökéletes, ahogy van.

A Diablo – amelynek kilométerórája mindössze 35 ezernél jár – most tehát türelmetlenül várja az új tulajdonosát, aki remélhetőleg ugyanúgy élvezi majd, mint ahogyan a legendás korábbi gazdája; szélsebesen, mindig a győzelemre hajtva.

Ez is érdekelhet:

(Képek: RM Sotheby’s)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom