Close
Nem akárki hajtotta ezt az ördögi Lamborghinit, most viszont új gazdára vár

Nem akárki hajtotta ezt az ördögi Lamborghinit, most viszont új gazdára vár

Az biztos, hogy sokan örömmel elfogadnák. A kérdés már csak az, hogy ki lehetne méltó rá?

No meg persze az, hogy ki tud érte kifizetni 40-50 millió forintot, a tervek szerint ugyanis ennyiért árverezik majd el március elején. Az autó eszmei értékét nagyban növeli az a tény, hogy mindeddig az egyik legsikeresebb amerikai autóversenyző, Mario Andretti tulajdonában állt.

Az olasz származású pilóta szinte minden jelentős autós sorozatban győzni tudott,

a mai napig ő az egyetlen versenyző, aki megnyerte az indianapolisi 500-as versenyt, a NASCAR-ban szereplő Daytona 500-as futamot és a Forma-1-es világbajnokságot is.

Öt évtizeden át húzódó példátlanul sikeres karrierje alatt (még 53 évesen is nyerni tudott az IndyCarban) több mint száz futamgyőzelmet zsebelt be a különböző versenysorozatokban.

Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy Andretti jó ízléssel nyúlt az olasz sportkocsikhoz. Ezt az 1991-es Lamborghini Diablót is nagy becsben tartotta pennsylvaniai otthonában. Tavaly az autó egy igen alapos felújításon esett át, mind műszakilag, mind esztétikailag felfrissítették. A belseje azonban egy új sztereó fejegységtől eltekintve teljesen eredeti és érintetlen. Pont úgy tökéletes, ahogy van.

A Diablo – amelynek kilométerórája mindössze 35 ezernél jár – most tehát türelmetlenül várja az új tulajdonosát, aki remélhetőleg ugyanúgy élvezi majd, mint ahogyan a legendás korábbi gazdája; szélsebesen, mindig a győzelemre hajtva.

Ez is érdekelhet:

(Képek: RM Sotheby’s)

mario andretti | autó | pilóta | árverés | verseny

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram