Close
Az Északi-sarkvidék elhagyatott helyeit tárja elénk Mario Tama

Az Északi-sarkvidék elhagyatott helyeit tárja elénk Mario Tama

Az amerikai űrhivatal szakemberei tavasszal tíz, ősszel pedig hat hetet szoktak eltölteni az Északi-sarkvidéken a felszín dokumentációjával.

Lézerekkel mérik a jégtakaró vastagságának változását, a felszín alatt zajló folyamatokat pedig radarokkal követik valós időben egy P–3 Orion tengerészeti felderítőre épített kutatóbázison.

Az Ice Bridge programot elsősorban a klímaváltozás hatásainak feltérképezésére hozták létre

– munkájuk fontosabb és aktuálisabb, mint valaha, ugyanis a sarki jég vastagsága közel negyvenéves mélyponton van. Mario Tamának, a Getty Images fotósának pedig volt lehetősége a NASA éghajlatkutató csapatával tartani az Északi-sarkvidékre, így gyönyörű fotókat örökíthetett meg az Arktisz ritkán látott tájairól.

És ha már Grönland:

északi sark | Getty Images | fotók | északi-sarkvidék | Mario Tama

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram