Az Északi-sarkvidék elhagyatott helyeit tárja elénk Mario Tama

Az amerikai űrhivatal szakemberei tavasszal tíz, ősszel pedig hat hetet szoktak eltölteni az Északi-sarkvidéken a felszín dokumentációjával.

Lézerekkel mérik a jégtakaró vastagságának változását, a felszín alatt zajló folyamatokat pedig radarokkal követik valós időben egy P–3 Orion tengerészeti felderítőre épített kutatóbázison.

Az Ice Bridge programot elsősorban a klímaváltozás hatásainak feltérképezésére hozták létre

– munkájuk fontosabb és aktuálisabb, mint valaha, ugyanis a sarki jég vastagsága közel negyvenéves mélyponton van. Mario Tamának, a Getty Images fotósának pedig volt lehetősége a NASA éghajlatkutató csapatával tartani az Északi-sarkvidékre, így gyönyörű fotókat örökíthetett meg az Arktisz ritkán látott tájairól.

És ha már Grönland:

Nem mindennapi dolgokat látni erről a járőrhajóról

A jég birodalma, a Föld legnagyobb szigete, amely negyedakkora, mint az európai kontinens, de annyian sem élnek ott, mint Sopronban.

kanada | északi sark | északi-sarkvidék | Mario Tama | arktisz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom