Close
Mostanában utaznál Marokkóba? Ezeket érdemes tudnod

Mostanában utaznál Marokkóba? Ezeket érdemes tudnod

Marokkóban nem túlságosan gyakoriak, de előfordulnak nagy földrengések: legutóbb 2016-ban volt egy 6,3-as erősségű rengés Al Hoceimánál, amely azonban nem okozott olyan mértékű károkat, mint a mostani, 6,8-as erősségű, amely több mint kétezer ember halálát okozta, és Marrákes óvárosában sok épületet megrongált vagy összedöntött.

A földrengés epicentruma az Atlasz-hegységben volt, így elsősorban Marokkó középső területei érintettek, és bár a rengéset még Portugáliában és Spanyolországban is érezni lehetett, a károk nagy része az epicentrumhoz közeli részekre korlátozódik. A nyugati parton fekvő Agadir és Essaouira néhány épületének homlokzatán keletkeztek ugyan repedések, de a városok nagyrészt épségben maradtak, és a földrengés nem érintette Casablancát, Rabatot, Fezt és Tangert sem.

Casablanca

Az Atlasz-hegységben jelenleg is folynak a mentési munkálatok, és számos utat lezártak. Aki Marrákesbe utazna, annak érdemes tájékozódnia az utazásszervezőnél, illetve a szállásnál, és érdemes számolni azzal is, hogy a következő napokban utórengések várhatók.

Általánosságban elmondható, hogy a következő néhány hétben nem célszerű Marrákesbe utazni, de mivel a város nagymértékben függ a turizmustól, számít a turisták visszatérésére, amint az biztonságos lesz.

Marrákes

Aki viszont az ország más részeire utazna, amelyeket nem érintett a földrengés, annak nem kell lemondania az utazást, a marrákesi repülőtér továbbra is nyitva tart.

A Konzuli Szolgálat javasolja a katasztrófasújtotta terület elkerülését és a konzuli védelemre való regisztrációt.

Aki teheti, igyekszik segíteni a földrengés károsultjainak, így tesz Cristiano Ronaldo is egy nagylelkű felajánlással.

(Forrás: The Times, Wikipédia, képek: Unsplash, Getty Images)

földrengés | marrákes | utazás | marokkó

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram