Close
Különös desszerttel és lélekmelegítő koktélokkal várja a telet a Budapest Marriott Hotel

Különös desszerttel és lélekmelegítő koktélokkal várja a telet a Budapest Marriott Hotel

A Budapest Marriott Hotel régi álma volt, hogy egy szokványostól eltérő, kreatív, egyben izgalmas és rendkívüli Marriott signature desszerttel kápráztassa el vendégeit. Szerintünk sikerült.

A szálloda vezetősége Raj Ráchelt, a jól ismert tortatervezőt kérte fel a megvalósításra, akivel már számos sikeres együttműködést tudhatnak maguk mögött, ismeri és szereti a Marriott brandet.

Ráchelnek, és a szálloda executive chefjének, Konsztantinosz Kranakisznak az első találkozója alatt eldőlt a magyar gasztronómia jellegzetes alapanyagának,

a fűszerpaprikának a használata, ami egyben tökéletesen illeszkedik a DNB Budapest étterem koncepciójához.

„Nagy megtiszteltetés és izgalmas kihívás volt számomra a felkérés. Kosztasszal való első megbeszélésen megszületett az ötlet: készítsünk egy desszertet, ami teljesen out of the box, azaz váratlan, meglepő, mint például a paprikazselé. Így lett a süteményünk alapfűszere a paprika, amit naranccsal, korianderrel, és kardamom maggal szelídítettem meg. A desszert végül, a mondhatni férfias paprika felhasználása ellenére, finom elegáns, nőies lett, méltó a Marriott stílusához”– fedte fel a titkot a tervező.

Elsőre légies, kellemes, könnyű és frissítő élményt ad a desszert, némileg megtévesztő módon pedig virágos érzetet kelt, aztán második-harmadik falatra már jelentkezik a paprika, ami remekül működik együtt a citrusos ízekkel és a szándékosan kicsit rusztikusabbra alakított, mandulával társuló piskótával.

A Titkos varázslat (Secret Charm) nevű desszert november 9-től megkóstolható a DNB Budapest étteremben.

Lélekmelegítés karácsonyi enteriőrrel és fényekkel

A Budapest Marriott kilencedik emeletén található Liz and Chain Sky Lounge immáron másfél éve nyitotta meg kapuit, azóta Budapest egyik legkedveltebb tetőbárjává vált.

Amíg a Liz and Chain Sky Lounge ikonikus, Duna-parti elhelyezkedése és vendégszeretete változatlan, addig a nyárias koktélok télies ruhát öltöttek – ez azt jelenti, hogy akad köztük Aperol-alapú, kellemesen forró, lélekmelegítő változat, és a téli kakaózásokra emlékeztető, egy kis rummal felturbózott variáns is. November 11-től Cocktail Masterclass indul majd, amelynek keretén belül téli koktélkülönlegességének elkészítését lehet elsajátítani. Mint megtudtuk, a skybar nemcsak akkor szeretne érdekes és izgalmas opció lenni, ha nyitva van a terasza, hanem egy zimankós téli estén is, amikor azon gondolkodunk, hová üljünk be.

A Sky Lounge az ünnepi időszakban számos különféle programmal készül, melyekről a közösségimédia-felületein és weboldalán lehet tájékozódni.

budapest | marriott | hangulat | Liz and Chain Sky Lounge | hotel

FOLYTASD EZZEL

Luxus utasellátó nyílt a csopaki vasútállomáson

Harmincöt perc alatt elkészül a legmegúszósabb karácsonyi menü

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram