Massimo Bottura szeptember 20-án nyitja meg új éttermét, az Al Gatto Verdét Modenában. A hely kívülről, belülről, dizájnját és gasztronómiai kínálatát tekintve is pontosan olyan, mint amit az ember egy három Michelin-csillagot kiérdemelt étterem séfjétől vár.
Középpontban a zseniális ételek és a fenntarthatóság
Az Al Gatto Verdét egy olyan étteremnek álmodták meg, amely minden szempontból a fenntarthatóság zászlóshajója tud lenni.
Minimalizálták a környezetre gyakorolt hatást és az élelmiszerpazarlást, így az etika és az esztétika tökéletes szintézise valósulhat meg falai között. Az éttermet napelemek látják el árammal, minden mellékterméket újrahasznosítanak, illetve újra felhasználnak.
Ez a szemléletmód már a hely kialakításakor is hatalmas hangsúlyt kapott, hiszen természetes anyagokat, köztük, fát, rafiát és követ használtak fel, az enteriőr színvilágát is a natúr árnyalatok, a zöld, a széna sárgás színvilága jellemzi.
A belső térben így a környező vidék csodálatos árnyalatai köszönnek vissza.
Tradíció és modernitás
Meghatározó elemei az enteriőrnek a tölgyfából és a fekete cédrusból készült asztalok, a zöld, klasszikus vonalvezetésű Thonet székek, az egyedi, kézműves faburkolatok.
Az udvaron a művészetek is helyet kapnak, Sandro Chia, Mimmo Paladino, Gavin Turk és Jim Dine szobrai láthatók. Itt a vendégek sötétzöld és sárga lakkozott Porro asztalok és Varaschin székek kényelmét élvezhetik.
A konyha is a helyi vonatkozásokat ötvözi a csúcskategóriás technológiával.
A kézzel készített zöld mozaikcsempés konyhában innovatív vízszűrő technikával használják újra az összegyűjtött esővizet. A kerámia főzőlapok a legmagasabb minőséget képviselik, a grillsütő Toszkánában készült, a fatüzelésű kemencét pedig Modenában gyártották.
Az ételkínálatban a fenntartható szemléletmód a helyi ízek esszenciájával, a nemzetközi ízlésvilággal és a tüzes konyhatechnológiai megoldásokkal találkozik majd.
A vendégek azonban csak szerdától vasárnapig, vacsoraidőben élvezhetik majd a hely által nyújtott kulináris élményeket. A tervek szerint a kiszolgálás 19.30-tól fog kezdődni.
(Forrás: Finedining Lovers, Fotók: Lido Vannucchi)
olasz konyha | olasz | olasz étterem | étterem | massimo bottura
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!