Close
Így néz ki egy olasz étterem, ha egy szupersztár séf álmodja és valósítja meg

Így néz ki egy olasz étterem, ha egy szupersztár séf álmodja és valósítja meg

Massimo Bottura szeptember 20-án nyitja meg új éttermét, az Al Gatto Verdét Modenában. A hely kívülről, belülről, dizájnját és gasztronómiai kínálatát tekintve is pontosan olyan, mint amit az ember egy három Michelin-csillagot kiérdemelt étterem séfjétől vár.

Középpontban a zseniális ételek és a fenntarthatóság

Az Al Gatto Verdét egy olyan étteremnek álmodták meg, amely minden szempontból a fenntarthatóság zászlóshajója tud lenni.

Minimalizálták a környezetre gyakorolt hatást és az élelmiszerpazarlást, így az etika és az esztétika tökéletes szintézise valósulhat meg falai között. Az éttermet napelemek látják el árammal, minden mellékterméket újrahasznosítanak, illetve újra felhasználnak.

Ez a szemléletmód már a hely kialakításakor is hatalmas hangsúlyt kapott, hiszen természetes anyagokat, köztük, fát, rafiát és követ használtak fel, az enteriőr színvilágát is a natúr árnyalatok, a zöld, a széna sárgás színvilága jellemzi.

A belső térben így a környező vidék csodálatos árnyalatai köszönnek vissza.

Tradíció és modernitás

Meghatározó elemei az enteriőrnek a tölgyfából és a fekete cédrusból készült asztalok, a zöld, klasszikus vonalvezetésű Thonet székek, az egyedi, kézműves faburkolatok.

Az udvaron a művészetek is helyet kapnak, Sandro Chia, Mimmo Paladino, Gavin Turk és Jim Dine szobrai láthatók. Itt a vendégek sötétzöld és sárga lakkozott Porro asztalok és Varaschin székek kényelmét élvezhetik.

A konyha is a helyi vonatkozásokat ötvözi a csúcskategóriás technológiával.

A kézzel készített zöld mozaikcsempés konyhában innovatív vízszűrő technikával használják újra az összegyűjtött esővizet. A kerámia főzőlapok a legmagasabb minőséget képviselik, a grillsütő Toszkánában készült, a fatüzelésű kemencét pedig Modenában gyártották.

Az ételkínálatban a fenntartható szemléletmód a helyi ízek esszenciájával, a nemzetközi ízlésvilággal és a tüzes konyhatechnológiai megoldásokkal találkozik majd.

A vendégek azonban csak szerdától vasárnapig, vacsoraidőben élvezhetik majd a hely által nyújtott kulináris élményeket. A tervek szerint a kiszolgálás 19.30-tól fog kezdődni.

(Forrás: Finedining Lovers, Fotók: Lido Vannucchi)

olasz étterem | massimo bottura | étterem | Modena | olasz

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram