Close
Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában

Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában

Tavaszig még biztosan hordani kell a maszkot. 

Az újonnan bejelentett intézkedés szerint minden utasnak – kivéve, ha orvosilag felmentést kap – maszkot kell viselnie a közlekedési eszközökön, beleértve a vonatokat, repülőgépeket, buszokat, tengerjáró hajókat, valamint a tömegközlekedési csomópontokat.

A mandátum eredetileg 2022. január 18-án járt volna le, de 2022. március 18-ig biztosan érvényben marad. Az előírások megszegése esetén a bírságok megduplázódnak: a minimális büntetés ötszáz dollár (kb. 160 ezer forint), a visszaesők esetében akár háromezer dollár (kb. 965 ezer forint) is kiszabható. Ezt azzal indokolták, hogy az Államokban az utóbbi időben megugrott a zavaró és erőszakos utasok száma.

A repülőgépek fedélzetén leginkább az utasok maszkviselési fegyelmezetlenségével kapcsolatos problémák léptek fel: például a január és július közötti incidensek nagyjából hetvenöt százaléka ehhez volt köthető.

A tömegközlekedésen kötelező maszkviselést először 2021 februárjában vezették be. Az irányelvet azóta többször meghosszabbították: egyszer májustól szeptemberig, majd szeptembertől januárig.

Ide kapcsolódóan az Egyesült Államok szigorítani fogja az országba belépőkre vonatkozó tesztelési követelményeket az omikron  variáns terjedése miatt. Ennek értelmében indulás előtt huszonnégy órával elvégzett negatív tesztet kell majd bemutatniuk az Egyesült Államokba érkezőknek, függetlenül az oltási státuszuktól.

Eközben itthon megjelent a dél-afrikai régióból érkezők beutazási korlátozásáról szóló rendelet, amely szerint azok a magyarok is karanténba kerülnek, akik a térségből érkeznek haza, vagy az érkezésüket megelőző két hétben a térségben jártak.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Itt az összes ország, ahol idén valamilyen formában fizetni kell a beutazásért
A föld alatti világ csodái között katedrálisok, vidámparkok és egy alvó vulkán is van
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom