Close
Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában

Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában

Tavaszig még biztosan hordani kell a maszkot. 

Az újonnan bejelentett intézkedés szerint minden utasnak – kivéve, ha orvosilag felmentést kap – maszkot kell viselnie a közlekedési eszközökön, beleértve a vonatokat, repülőgépeket, buszokat, tengerjáró hajókat, valamint a tömegközlekedési csomópontokat.

A mandátum eredetileg 2022. január 18-án járt volna le, de 2022. március 18-ig biztosan érvényben marad. Az előírások megszegése esetén a bírságok megduplázódnak: a minimális büntetés ötszáz dollár (kb. 160 ezer forint), a visszaesők esetében akár háromezer dollár (kb. 965 ezer forint) is kiszabható. Ezt azzal indokolták, hogy az Államokban az utóbbi időben megugrott a zavaró és erőszakos utasok száma.

A repülőgépek fedélzetén leginkább az utasok maszkviselési fegyelmezetlenségével kapcsolatos problémák léptek fel: például a január és július közötti incidensek nagyjából hetvenöt százaléka ehhez volt köthető.

A tömegközlekedésen kötelező maszkviselést először 2021 februárjában vezették be. Az irányelvet azóta többször meghosszabbították: egyszer májustól szeptemberig, majd szeptembertől januárig.

Ide kapcsolódóan az Egyesült Államok szigorítani fogja az országba belépőkre vonatkozó tesztelési követelményeket az omikron  variáns terjedése miatt. Ennek értelmében indulás előtt huszonnégy órával elvégzett negatív tesztet kell majd bemutatniuk az Egyesült Államokba érkezőknek, függetlenül az oltási státuszuktól.

Eközben itthon megjelent a dél-afrikai régióból érkezők beutazási korlátozásáról szóló rendelet, amely szerint azok a magyarok is karanténba kerülnek, akik a térségből érkeznek haza, vagy az érkezésüket megelőző két hétben a térségben jártak.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

maszkviselés | repülő | egyesült | március | mandátum

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram