Nem lesz vége januárban a maszkviselésnek a tömegközlekedésben Amerikában

Tavaszig még biztosan hordani kell a maszkot. 

Az újonnan bejelentett intézkedés szerint minden utasnak – kivéve, ha orvosilag felmentést kap – maszkot kell viselnie a közlekedési eszközökön, beleértve a vonatokat, repülőgépeket, buszokat, tengerjáró hajókat, valamint a tömegközlekedési csomópontokat.

A mandátum eredetileg 2022. január 18-án járt volna le, de 2022. március 18-ig biztosan érvényben marad. Az előírások megszegése esetén a bírságok megduplázódnak: a minimális büntetés ötszáz dollár (kb. 160 ezer forint), a visszaesők esetében akár háromezer dollár (kb. 965 ezer forint) is kiszabható. Ezt azzal indokolták, hogy az Államokban az utóbbi időben megugrott a zavaró és erőszakos utasok száma.

A repülőgépek fedélzetén leginkább az utasok maszkviselési fegyelmezetlenségével kapcsolatos problémák léptek fel: például a január és július közötti incidensek nagyjából hetvenöt százaléka ehhez volt köthető.

A tömegközlekedésen kötelező maszkviselést először 2021 februárjában vezették be. Az irányelvet azóta többször meghosszabbították: egyszer májustól szeptemberig, majd szeptembertől januárig.

Ide kapcsolódóan az Egyesült Államok szigorítani fogja az országba belépőkre vonatkozó tesztelési követelményeket az omikron  variáns terjedése miatt. Ennek értelmében indulás előtt huszonnégy órával elvégzett negatív tesztet kell majd bemutatniuk az Egyesült Államokba érkezőknek, függetlenül az oltási státuszuktól.

Eközben itthon megjelent a dél-afrikai régióból érkezők beutazási korlátozásáról szóló rendelet, amely szerint azok a magyarok is karanténba kerülnek, akik a térségből érkeznek haza, vagy az érkezésüket megelőző két hétben a térségben jártak.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

egyesült | államok | usa | tömegközlekedés | busz

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom