Close
Rossz hír az amerikaiaknak: még nagyon sokáig kénytelenek lesznek maszkban utazni

Rossz hír az amerikaiaknak: még nagyon sokáig kénytelenek lesznek maszkban utazni

A delta variáns terjedése miatt az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala 2022 januárjáig meghosszabbította a maszkviselésre vonatkozó előírásokat.

Ennek értelmében a repülőgépeken, a vonatokon, a buszokon és a repülőtereken kötelező lesz hordani a maszkot. Az idén januárban bevezetett, először szeptember 13-ig kitolt mandátum legalább 2022. január 18-ig érvényben marad.

A szabály betartásának ellenőrzése a repülőgépek fedélzetén eddig nagyrészt a légiutas-kísérőkre hárult, akik a fegyelmezetlen utasok számának aggasztó megemelkedéséről számoltak be. Sara Nelson, a légiutas-kísérők szövetségének elnöke szerint a maszkokra vonatkozó előírás meghosszabbítása “óriási segítséget jelentene az utasok és a légi közlekedésben dolgozók biztonságának megőrzése érdekében”.

“A maszk a leghatékonyabb eszköz a Covid–19 terjedésének megállítására – mondta Nelson. – Mindannyian várjuk már azt a napot, amikor nem lesz szükség rá, de még nem tartunk ott. Koncentráljunk arra, hogy együtt legyőzzük a járványt.”

A meghosszabbításra azért is volt szükség, mert az amerikaiak rekordszámban ültek repülőre ezen a nyáron, az adatok helyenként a járvány előtti időszak utazási statisztikáit idézték.

“A maszkok viselése repülőtereken, repülőgépeken, vonatokon és más tömegközlekedési eszközökön hatékony védelmet nyújt a vírus terjedése ellen, és növeli a lakosság utazásba vetett bizalmát – mindkettő kiemelkedően fontos a fenntartható gazdasági fellendüléshez” – mondta Tori Emerson Barnes, a U.S. Travel Association közügyekért és politikáért felelős ügyvezető alelnöke.

Az elmúlt hetekben jó néhány kedvelt úti cél vagy látványosság is bevezette Amerikában a beltéri maszkokra vonatkozó előírásokat, így tett Las Vegas, a Disney és a Carnival Cruise Line hajói is.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

amerika | maszkviselés | utazás | bevezetés | tömegközlekedés

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram