Close
Rossz hír az amerikaiaknak: még nagyon sokáig kénytelenek lesznek maszkban utazni

Rossz hír az amerikaiaknak: még nagyon sokáig kénytelenek lesznek maszkban utazni

A delta variáns terjedése miatt az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala 2022 januárjáig meghosszabbította a maszkviselésre vonatkozó előírásokat.

Ennek értelmében a repülőgépeken, a vonatokon, a buszokon és a repülőtereken kötelező lesz hordani a maszkot. Az idén januárban bevezetett, először szeptember 13-ig kitolt mandátum legalább 2022. január 18-ig érvényben marad.

A szabály betartásának ellenőrzése a repülőgépek fedélzetén eddig nagyrészt a légiutas-kísérőkre hárult, akik a fegyelmezetlen utasok számának aggasztó megemelkedéséről számoltak be. Sara Nelson, a légiutas-kísérők szövetségének elnöke szerint a maszkokra vonatkozó előírás meghosszabbítása “óriási segítséget jelentene az utasok és a légi közlekedésben dolgozók biztonságának megőrzése érdekében”.

“A maszk a leghatékonyabb eszköz a Covid–19 terjedésének megállítására – mondta Nelson. – Mindannyian várjuk már azt a napot, amikor nem lesz szükség rá, de még nem tartunk ott. Koncentráljunk arra, hogy együtt legyőzzük a járványt.”

A meghosszabbításra azért is volt szükség, mert az amerikaiak rekordszámban ültek repülőre ezen a nyáron, az adatok helyenként a járvány előtti időszak utazási statisztikáit idézték.

“A maszkok viselése repülőtereken, repülőgépeken, vonatokon és más tömegközlekedési eszközökön hatékony védelmet nyújt a vírus terjedése ellen, és növeli a lakosság utazásba vetett bizalmát – mindkettő kiemelkedően fontos a fenntartható gazdasági fellendüléshez” – mondta Tori Emerson Barnes, a U.S. Travel Association közügyekért és politikáért felelős ügyvezető alelnöke.

Az elmúlt hetekben jó néhány kedvelt úti cél vagy látványosság is bevezette Amerikában a beltéri maszkokra vonatkozó előírásokat, így tett Las Vegas, a Disney és a Carnival Cruise Line hajói is.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Csodás a látvány, úgyhogy özönlenek a turisták Közép-Amerika legaktívabb vulkánjához
Elhalasztják a világ leghíresebb karneváljait a járvány miatt
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom