Close
Visszatérnek a retró vonatok és az Utasellátó régi ízei a Balaton partjára

Visszatérnek a retró vonatok és az Utasellátó régi ízei a Balaton partjára

Ha szívesen beszállnál ismét egy klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos fülkébe, vagy kipróbálnád a forgatható ülésekkel rendelkező komfortkocsit, akkor itt az alkalom.

A MÁV a nyárra több retró hétvégét is hirdetett különböző útvonalakra, most hétvégén, azaz július 16-án és 17-én Budapest és Tapolca valamint Keszthely és Szombathely között nosztalgiázhatunk.

A 29-es vonal mellett számos Keszthely és Tapolca közötti, valamint egyes Szombathelyig közlekedő személyvonatok is alkalmi összeállítással gördülnek ki.

A júliusi hétvége programja elsősorban a hazai gyártású vonatójárművekre fókuszál, és eddig nem látott típusok is a sínekre kerülnek, például az ABbmot, a MDamot és a BVmot.

Emellett idén is forgalomba áll a legendás 424-es gőzmozdony egy különleges, nyolcvanas évek elejére jellemző összeállítású Tekergő expresszvonat élén, melyben nosztalgia étkezőkocsi is helyet kap, így ismét megízlelhetjük az Utasellátó különleges retró kínálatát.

Visszatérnek a méltán népszerű Púpos mozdonyok is, melyek közül egyszerre három is dolgozni fog menetrendszerinti vonat élén, de a MÁV-HÉV Bobói is újra munkába állnak. A Csörgők szerelmesei is meglepetésre számíthatnak. Az eseményen a MÁV-Volán-csoport valamennyi tagjának járműivel lehet majd találkozni. Bővebb információk és a részletes mentrendek a MÁV oldalán találhatók.

Ha a Balatonhoz készülsz, ez a hotel páratlan élményt kínál, itt pedig azt mutatjuk meg, hogy mit érdemes felvenned a tóparti naplementés estékhez.

(Forrás: MÁV-csoport, képek: Facebook/MÁV)

 

máv | nosztalgia | balaton | retro | nosztalgiavonat

FOLYTASD EZZEL

Rossz hír a Ryanairrel utazóknak: nyolc budapesti járatát szünteti meg a légitársaság

Váratlan döntést hozott a WizzAir: több mint öt hónap után Oroszországba is indít gépeket a légitársaság

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom