Close
Még egy darabig nem lehet síelni Franciaországban

Még egy darabig nem lehet síelni Franciaországban

Meghosszabították az eredetileg január 7-ig érvényben lévő tiltást.

November végén érkezett a hír, hogy a francia síterepek csak január elején nyithatnak meg, akkor is csak megfelelő járványügyi adatok esetén. A fertőzöttek száma az elmúlt időszakban ugyan csökkent, de a helyzet annyira nem javult, hogy a francia kormány január 7-e után sem engedélyezné a síelést, hiába várta ezt nagyon sok síterep – írja a síelők.hu

A tiltást január 20-ig kitolják, így a következő két hétben továbbra sem üzemelhetnek a francia síterepek.

Franciaországban az ünnepek alatt a szállodák nyitvatartását engedélyezték a hegyi üdülőhelyeken, a síliftek üzemelését azonban nem.

A szállásadók január 4-i közleményében azt írták, az ünnepek alatt huszonöt százalékos kihasználtsággal üzemeltek a szálláshelyek, amely az előző évhez képest hetvenszázalékos visszaesést jelent.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Síelők.hu, fotók: Pixabay)

 

tiltás | síelés | franciaország | sípálya | sílift

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram