Close
Lehet síelni a szomszédban, de csak szigorú feltételekkel

Lehet síelni a szomszédban, de csak szigorú feltételekkel

Európa-szerte szinte hetente változnak a síeléshez köthető szabályok – Szlovákiában például egyik napról a másikra bezárták az összes sípályát. Szlovéniában viszont január 1-től fel lehet csatolni a léceket, bár elég körülményesnek tűnik a havas sportolás.

A karácsonykor bevezetett zárás után január 1-től ismét kinyithatnak a szlovén síterepek, igaz, csak negatív koronavírusteszt bemutatásával lehet használni a lifteket – írja a Síelők.hu.

A cikkből kiderül, hogy korábban kizárólag lakhelyelhagyási tilalom betartása mellett engedélyezték a síelést, vagyis mindenki csak a saját önkormányzatának határain belül síelhetett. December 23-án viszont országszerte leállították a sílifteket.

Az újévtől ismét lehet síelni Szlovéniában, bár a feltételek nem egyszerűek: 24 óránál nem régebbi negatív igazolást kell bemutatni, amit egy helyi tesztállomáson kell igazoltatni. A lakhelyelhagyási tilalom továbbra is érvényben marad az országban, síelés esetén azonban kivételt lehet tenni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Síelők.hu, fotók: Pixabay)

sípálya | teszt | feltétel | síelés | nyitás

FOLYTASD EZZEL

Negyedmillió forinttal többe kerül egy nyaralás a magyarok egyik kedvenc célpontján

Egy uszoda megkérdezte a vendégeket, hogy hajlandók-e otthon zuhanyozni

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram