Close
Egy feltételnek mindenképp teljesülnie kell, hogy a spanyolok fogadják a turistákat

Egy feltételnek mindenképp teljesülnie kell, hogy a spanyolok fogadják a turistákat

A spanyol kormány a nemzetközi turizmus június végi újraindításában bízik.

José Luis Ábalos közlekedési miniszter egy hétfői televíziós interjúban elmondta: “Nem engedélyezhetjük a külföldiek szabad mozgását, amíg a spanyol lakosságé korlátozott. A turisták fogadása akkortól lesz lehetséges, ha már a spanyolok is elhagyhatják a lakhelyük szerinti megyét.”

A tárcavezető hangsúlyozta annak fontosságát, hogy az országot egészségügyi szempontból is vonzóvá tegyék. A turizmusnak biztonságra, bizalomra van szüksége.

Spanyolországba csak a spanyol állampolgárok, az ott élő, érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező uniós állampolgárok, valamint a határon át naponta átjáró munkavállalók léphetnek be, eltekintve egyes rendkívüli indokolt esetektől.

A külföldről érkezőknek két hétre karanténba kell vonulniuk, kivéve az áru- és személyszállításban dolgozókat, illetve az ingázó munkavállalókat.

A korábbi öt helyett már tizenhárom repülőtér fogad nemzetközi járatokat. A leszállást követően megmérik az utasok testhőmérsékletét, akiknek kérdőívet kell kitölteniük egészségi állapotukról. Hétfőtől a szállodák, megkötésekkel ugyan, de nyitva lehetnek az ország területének hetven százalékán, ott, ahol a járványügyi korlátozások enyhítésének első fázisa már életbe lépett a tervezett négy, egyenként kéthetes fokozatból.

Nem tartozik közéjük a két legnagyobb és turisztikailag legforgalmasabb város, Madrid és Barcelona, ahol a legtöbben fertőződtek meg az új koronavírussal. A spanyol szállodák és turisztikai szálláshelyek szövetsége (Cehat) szerint a hotelek többségét nem éri meg kinyitni addig, amíg nincsenek turisták.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom