Még több helyen strandolhatunk a magyarok által is kedvelt szomszédos városban

Bécset elsősorban a múzeumokért, és a számtalan kulturális programjáért szoktuk felkeresni, de mást is kínál a város. Május közepétől vehetik birtokba a fürdőzők Bécs legújabb szabadstrandját, az Arena Beachet, amely több mint ezer négyzetméteren, homokos parttal várja a csobbanni vágyókat a Neue Donaunál. A sekély partszakasszal és az árnyas fákkal ez alkalommal a családoknak kedveznének leginkább.

A Duna-sziget és a Neue Donau több mint hatvan kilométeres, szabadon hozzáférhető partszakaszával igazi Eldorádó a fürdőzésre vágyó bécsieknek. A területen több nemrég felújított illetve újonnan kialakított szabadstrand is várja a pihenésre, hűsölésre vágyó városlakókat. Ilyen például a gyerekesek körében népszerű PiratBucht, a nemrég teljesen felújított CopaBeach vagy a Sunken City a Neue Donau másik oldalán, amely most újul meg. Május közepétől pedig az Arena Beach gazdagítja a sort.

Bécs legújabb szabadstrandját, az Arena Beachet május közepétől vehetik birtokba a fürdőzők © Stadt Wien / Christian Fürthner

 

A Neue Donau bal partján, a Kaisermühlenbrückétől sodrásirányban található öböl leginkább egy amfiteátrumra emlékeztet, gondozatlansága miatt azonban csak a legelszántabbak használták. Most azonban homokos stranddá varázsolják. Ehhez négyezer köbméternyi homokkal szórják fel úgy, hogy egy sekély partszakasz jöjjön létre. Az itt található gát támfaláról nyolc füves terasz vezet le a vízhez, amelyek kiváló pihenő- és napozóhelyek.

Az árnyékról pedig további harminc frissen ültetett fa – hőségtűrő mezei juhar, ezüstfa és virágos kőris – gondoskodik majd. Az 1100 négyzetméteres szabadstrand sekély partszakaszával a családok számára lesz igazán ideális fürdőzőhely.

A korábban megújult CopaBeach is kedvelt fürdőzőhelye a bécsieknek © PID / Christian Fürthner

 

„Míg más tartományokban privatizálják a vízpartokat, addig Bécs a lakosság számára vonzóvá és hozzáférhetővé teszi azokat. Nagyon örülök, hogy egy olyan helyen alakíthatunk ki kellemes fürdőzőhelyet, amely eddig kevésbé volt csábító a strandolók számára” – mondta a beruházás kapcsán Ulli Sima városi tanácsnok.

(Forrás: Bécs Város | Nemzetközi Irodák, fotók: © PID / Christian Fürthner, © Stadt Wien / Christian Fürthner)

strand | bécs | part | bécs város nemzetközi irodák

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram