Megéri beruházni egy automata öntözőrendszerre?

Sokan tartanak egy modern öntözőrendszer beszerzésétől, hiszen amellett, hogy költséges módszernek gondolják, a telepítést megelőző tervezések, illetve a kert felásása is elrettentő tényezők lehetnek.

 

Cikkünkben bemutatjuk, miért lehet érdemes mégis a telepítés mellett dönteni.

 

Ne adjunk a negatív előítéletekre!

 

Lehet, hogy a szomszédunknak, esetleg kollégánknak negatív tapasztalata van az öntözőrendszerekkel kapcsolatban, ez viszont nem kell, hogy eltántorítson minket céljainktól. Ha Téged is régóta foglalkoztat már a gondolat, hogy milyen eredményeket érhetnél el egy modern technológia segítségével, érdemes lehet inkább szakértőket megkérdezni a témában, és azt követően mérlegelni, hogy megéri-e a telepítés.

 

A Szentiváni kertcentrum öntözéstechnikai termékei között például bátran böngészhetünk, ha naprakész információkat és modern készülékeket keresünk, ráadásul innen minden egyéb kiegészítőt beszerezhetünk, amire a későbbiekben szükségünk lehet.

 

Az általános tapasztalat, hogy ha mind a módszernek, mind pedig a beszerzendő termékeknek utánanézünk, át fogjuk látni, hogy egy sokkal egyszerűbb, problémamentesebb megoldásról van szó, mint amilyennek az kívülről tűnhet.

 

Az öntözőrendszerek előnyei

 

Sokan úgy gondolják, hogy az öntözőrendszerek egyetlen előnye azok kényelmi faktora, ennél viszont sokkal több rejlik ebben a technológiában, hiszen a pozitív hatásokat szinte napokig lehetne sorolni.

 

Képzeljük csak el, mennyi időnk szabadulhat fel, ha többé nem kell hetente hosszú órákat eltölteni a növények kellően alapos locsolásával. Sokkal rugalmasabbá válhat az időbeosztásunk és megszűnnek a korábbi kötöttségeink is, hiszen nem kell mindig otthon lennünk az öntözésekre ideális napszakokban. Ezenfelül akkor sem kell azon törnünk a fejünket, hogy hogyan oldjuk meg a locsolást, ha éppen hosszabb időre tervezünk elutazni.

 

A kényelem azonban csak egy ok, amiért érdemes elgondolkodni egy öntözőrendszer telepítésén, hiszen a hatékonyságot is növelhetjük ezzel a technikával. A víz mennyiségének megfelelő szabályozása ugyanis nagyon nehezen működik a manuális locsolással, ezzel szemben az öntözőrendszer okosan adagolja a folyadékot a növények igényeinek megfelelően.

 

Így szabható személyre az öntözés

 

Minden növénynek más igényei vannak, legyen szó akár a víz mennyiségéről, a locsolás intenzitásáról, vagy éppen gyakoriságáról. Az öntözőrendszer programozhatóságának köszönhetően lehetőségünk van ezek mindegyikét szabályozni, ezzel pedig minden eddiginél jobb eredményt érhetünk el növényeinknél. Ezenfelül pedig akár a szórófejekből is tudunk olyan verziót választani, amit jobban kedvelnek majd kertünk lakói, ezzel tovább fokozhatjuk a hatást.

 

Egy öntözőrendszer beszerzése kezdetben ugyan akár magasabb költséggel járhat, ez az egyszeri beruházás viszont hamar megtérül majd, ha sorra vesszük a rendszer adta előnyöket.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom