Close
Meglepő véget ért a 36 millió forintos banán története

Meglepő véget ért a 36 millió forintos banán története

Egy másik művész radikális performansszal támadta meg a hírhedt gyümölcsöt.

Mint azt a Roadster is megírta, a még ma is futó art Basel Miamin egy árverésen 120 ezer dollárért kelt el Maurizio Cattelan alkotása, egy ragasztószalaggal a falra erősített banán.

Az abszolút kortárs műalkotás az olasz Maurizio Cattelan szobrászművész munkája, aki boltban vásárolt banánból és ragasztószalagból készítette a Komédiás című művét. Később kiderült, hogy az alkotást egy francia nő vásárolta meg, és még két ugyanilyet kreált a művész – az utolsó darabot a múzeumnak tervezik eladni nagyjából 150 ezer dollárért.

Nos, tegnap délután kettőkor egy New York-i performance-művész, David Datuna odalépett a Emmanuel Perrotin Galéria külső falára rögzített banánhoz, levette a helyéről, és befalta.

“Az egyik művész megeszi egy másik művész munkáját” – mondta később a New York Post-nak. Datuna el is nevezte a performanszát: Az éhes művész.

Dave Datuna és a hét főszereplője

A galéria jelentette az esetet, de Datuna meglépett a helyszínről. Lucien Terras szakértő szerint a műalkotás ezzel nem pusztult el, az ugyanis nem egy banán volt, hanem maga az idea. A galéria dolgozói egyetérthettek vele, ugyanis gyorsan visszaragaszttottak egy másik banánt a helyére.

Nincs kétségünk afelől, hogy az idei Art Basel Miami „a banán éveként” fog bevonulni az emlékkönyvekbe.

FOLYTASD EZZEL
Ausztrália vizeibe most senki se merészkedjen, az egész partot ellepték a fájdalmas csípésű medúzák
Utazz Finnországba a Toldi moziban! Jönnek a Finn Filmnapok
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom